A-pojille kova voitto

28.1.2017

Jarno "Karski-Jarski" Oksanen on pääsemässä päivä päivältä parempaan kuntoon ja pojalle on tiedossa aurinkoinen kevät. (Kuva: Timo Rajala)
Jarno "Karski-Jarski" Oksanen on pääsemässä päivä päivältä parempaan kuntoon ja pojalle on tiedossa aurinkoinen kevät. (Kuva: Timo Rajala)

MuKin A-pojat saivat vastaansa sarjakakkosen KTP:n ja MuKilla oli kalavelkoja maksettavana syyskierroksen tappiostaan. Alkusähläyksen jälkeen helsinkiläiset saivat juonesta kiinni ja tasaisesti edennyt ottelu kääntyi kotijoukkueelle vasta viimeisellä jaksolla.

Syksyllä Karhuvuoressa ottelu ratkeisi vasta viimeisellä minuutilla KTP:n hyväksi 90-85 ja tuossa ottelussa MuKin puolustuksella oli avoimien ovien päivä. Niitä ovia oli tarkoitus laittaa säppiin lauantaina, mutta ottelun alku oli kaikkea muuta mitä oli ajateltu. Screenitilanteiden puolustus ei ollut sovittua ja vastustajan vapaat korintekopaikat saivat savun nousemaan kotijoukkueen penkin päässä. Nopea aikalisä kolmen pelatun minuutin jälkeen on harvinaista, mutta tällä kertaa se oli pakko ottaa, jotta pojat ymmärtäisivät mistä oli kyse.

Ohjeet menivät osittain perille, mutta virheitä sattui siitä huolimatta aivan liikaa. Pisteidentekokin oli kotijoukkueelle vaikeaa kunnes penkiltä löytyi uusia ratkaisijoita. Syyskauden aikana loukkaantumisten takia pitkään sivussa olleet Jarno ”Jabbari” Oksanen sekä Yakko Majuri toivat vaihdosta ilahduttavasti ratkaisuvoimaa. Myös edelliset kaksi kautta lähes kokonaan missannut Eetu ”Löbö” Lähdetniemi onnistui hienosti ja näiden poikien kuntokäyrä on vahvasti ylöspäin. Pojat käyttivät peliminuuttinsa todella tehokkaasti: Jabbari 12:51 min ja 12 pistettä, Yakko 20 min ja 14 pistettä sekä Löbö 11:27 min ja 9 pistettä.

Kentän ykköstykki oli kuitenkin kaiken aikaa eteenpäin menevä Joonas ”JonderTinder” Timonen, jonka aherrus kummassakin kenttäpäädyssä oli mukavaa katseltavaa. Poika heitti tarkasti ja puolusti aggressiivisesti vastustajan takamiehiä. Myös nilkkavammasta toipunut Miika Heinonen teki hyvän paluun kentille kuukauden tauon jälkeen. Joukkueen normirotaatiosta puuttuivat vielä Halmesmäki, Kaminen, Kuran, Rautasalo, Uotila ja Åvist, joista toisten paluu kentille tapahtuu piakkoin ja toisilla se taas saattaa kestää hieman pitempään.

KTP:n parhaimmistoa oli korisliigaa pelaava Vili Nyman, joka pystyy tyylikkäisiin ja monipuolisiin ratkaisuihin. Myös Janne ”Japa” Lehtoranta pelasi tavoilleen uskollisesti kaukaa tarkasti heittäen ja Tuomas Heikkilä yllätti kotijoukkueen tehoillaan. MuKi korjasi sarjapisteet kotkalaisten hyvästä tsempistä huolimatta lukemin 86-71.

Ensi viikonloppuna A-junioreilla on valtakunnallisen ykkösdivarin ottelu Honkaa vastaan ja ikäluokan mestikaa pelataan vasta kahden viikon päästä Karkkilaa vastaan MYK:ssa. A-junnut kuitenkin miehittävät MuKin M1DB-joukkueen, joka taistelee vimmatusti sarjapaikastaan. Yleisön kannustus ei olisi yhtään pahitteeksi ja ensi viikon sunnuntaina (5.2.) MuKi kohtaa JyWen erittäin tärkessä ottelussa klo 18:00. Silloin kaikki ylimääräinen apu on tarpeen.