B-pojilla vaikeaa Malmilla, pisteet kuitenkin Munkkaan

30.1.2017

Nikolas "Gusse" Gustavson oli namikalaisille vaikeasti pideltävä.
Nikolas "Gusse" Gustavson oli namikalaisille vaikeasti pideltävä.
Oscar Storgård naulasi kovia heittoja sisään ensimmäisellä puolikkaalla. (Kuvat: Harri Vallila)
Oscar Storgård naulasi kovia heittoja sisään ensimmäisellä puolikkaalla. (Kuvat: Harri Vallila)

MuKilla oli pitkään vaikeuksia hyvin pelannutta HNMKY:tä vastaan B-poikien SM-sarjaottelussa Malmin Palloiluhallilla. Vasta kolmannen neljänneksen ryhtiliike toi lopulta voiton ailahtelevasti pelanneelle vierasjoukkueelle.

MuKi oli jo syksyllä vaikeuksissa Namikan kanssa, ja silloin ongelmia aiheutti vastustajan paikkapuolustus. Nyt MuKin vaikeudet syntyivät puolustuspäässä, kun taitavasti ja organisoidusti hyökännyt HNMKY hyödynsi MuKin pehmeyden avauspuoliajalla.

Munkkalaiset pysyivät pelissä mukana lähinnä Oscar Storgårdin (17 pistettä ensimmäisellä puoliajalla) ja Nikolas Gustavsonin (16 pistettä ensimmäisellä puoliajalla) kovan hyökkäyspelin ansiosta. Puolustuksessa oli valitettavasti jälleen avoimet ovet ja HNMKY:n hyvin roolitettu joukkue käytti paikat ennakkoluulottomasti hyväkseen.

Puoliajalla MuKijengi laitettiin ns. katsomaan peiliin ja se tuotti jonkin verran tulosta. Koutsin ääni oli lähtenyt jo avauspuolikkaan herättelyn aikana, joten tauolla oli käytettävä uusia lääkkeitä. Kolmas jakso päättyi MuKin hyväksi 10-25 ja pisteen puoliaikajohto oli jo turvallisemman tuntuinen +16.

Namika ei kuitenkaan lyönyt hanskojaan tiskiin, vaan joukkue taisteli täysillä neljännen jakson alusta alkaen, jolloin MuKin peli romahti kotijoukkueen paikkaprässin edessä. Minuutin aikana MuKille neljä pallonmenetystä putkeen ja tilanne 61-71. Malmin Palloiluhallin tunnelma nousi kotijoukkueen kannattajien toimesta ja MuKi siirtyi häntä koipien välissä aikalisälle. Neuvonpidon jälkeen pallosta pidettiin hieman parempaa huolta eikä HNMKY päässyt enää lähemmäs, joten MuKille vaikeuksien jälkeen sarjapisteet lukemin 70-84.

MuKin pelivalmiudessa on paljon parantamisen varaa eikä ylistyssanoihin ole syytä, vaikka vierasvoitto Malmilta haettiinkin. Puolustuspään virheet, huonot heitonvalinnat ja räikeät pallonmenetykset saivat ainakin valmennusjohdon miettimään syntyjä syviä. Loppuun asti parhaansa yrittänyt Nikolas Gustavson kannatteli joukkuettaan vaikeina hetkinä. Myös toinen takamies Oscar Stogård väläytteli taitojaan, mutta pitkän loukkaantumisen jälkeen pojan pelikunto ei ole vielä paras mahdollinen ja loppua kohden pojan jaloissa pyörivät maitohapot. Alexander Aglassinger heräsi avauspuolikkaan horroksestaan ja väänsi miehekkäästi kummassakin kenttäpäässä, kun oli kuunnellut tarkasti puoliaikaripityksen. Atte Vuoristo repi vahvasti levypalloja ja Elmo Eräkangas toi penkiltä laatupelaamista sekä hyviä valintoja, kun voitosta taisteltiin.

HNMKY pelasi yritteliäästi ja joukkueen puolenkentän setit soljuivat jouhevasti kolmen jakson ajan. Malmilaisten riveistä erottuivat tyylipuhtaan hyppyheiton omaavat Niilo Anttila ja Niklas Vallila, jotka kummatkin upottivat neljä kolkkia pussin pohjalle. Myös vikkelä Jakob Sajantila hyödynsi MuKin ”fleguilun” aina kun siihen avautui mahdollisuus.

MuKin B-pojat jatkavat SM-sarjaotteluitaan ensi sunnuntaina MYK:ssa, kun SäyRi saapuu Munkan yhteiskoululle klo 15:20 alkavaan peliin. Lähes heti B-poikien ottelun jälkeen MuKin miesten M1DB-joukkue saa myöskin vieraita Keski-Suomesta, sillä JyWe tulee kaupunkiin ja hurja taistelu tärkeistä sarjapisteistä alkaa klo 18:00. Tervetuloa seuraamaan kumpaakin ottelua paikan päälle.