Miehillä riemukas retki Karkkilaan

30.1.2017

Miika Heinonen palasi kehiin ja tälläsi vaatimattomat 37 pistettä Karkkilaa vastaan.
Miika Heinonen palasi kehiin ja tälläsi vaatimattomat 37 pistettä Karkkilaa vastaan.

MuKin miesten jengi nappasi pitkästä aikaa voiton 1B-divarissa, kun joukkue kävi kääntymässä Karkkilassa. Erittäin tärkeät sarjapisteet otettiin Munkassa ilolla vastaan ja ensi sunnuntaina on jopa tärkeämmät pisteet tarjolla, kun JyWe saapuu Mykin parketille.

MuKin taistelu sarjapaikasta sai vihdoinkin pienen tuulenvireen purjeisiinsa, kun joukkue pystyi nappaamaan kauden neljännen voittonsa ja ”jälleen” vieraskentällä. Se kauden ensimmäinen kotivoitto antaakin vielä odottaa itseään.

Kisapojat saivat jalkeille iskukykyisen joukkueen Karkkilaa vastaan. Jengin tilastoykkönen Miika Heinonen palasi ruotuun kuukauden tauolta ja lisäksi apuvoimia saatiin naapuriseura ToPosta, kun viime kaudella A-poikien SM-kultaa voittanut Matias Oksa siirtyi helmikuuksi pikkuveljensä Tuomaksen jengikaveriksi MuKiin.

MuKi aloitti ottelun lievässä komennossa ja vajaalla pelannut kotijoukkue menetti heti alkuun yhden pelaajan lisää, kun Samuli Brofeldt satutti polvensa. Toivottavasti Samulille ei käynyt pahemmin. Vieraiden pelisuunnitelma oli laittaa Karkkilan kolme kovaa K:ta ahtaalle (Kinnunen, King, Koskinen) ja vaikka heidän pysäyttämiseksi tehtiinkin hartiavoimin töitä niin aina tuntui löytyvän joku pelaaja vapaana, joka onnistui korinteossa.

Kokeneen Janne Kinnusen päällystakiksi MuKilla oli heittää useampi pelaaja, mutta Kinnunen osasi ”naruttaa” nuoria puolustajiaan sen verran, että pilli soi tiuhaan tahtiin. Tauon jälkeen Kinnusen ”stopperiksi” komennettiin pikkuhiljaa kuntoutuva Tuomo Antikainen, joka peräksiantamattomalla luonteellaan ei antanut yhdelle sarjan parhaimmista takamiehistä tuumaakaan periksi. Kolme virhettä reiluun minuuttiin ottanut Joonas Timonen sai näin puolustettavakseen toisen match upin ja viime aikoina erittäin hyvin pelannut nuori mies pääsi peliin vielä mukaan.

MuKin peli painottuikin takamiesvoittoiseksi, kun hurjan ottelun pelannut Miika Heinonen sai rinnalleen juuri Antikaisen, Timosen ja Pyry Marttisen. Pojat puolustivat antaumuksella ja korisukkakin heilui kvartetin toimesta kiitettävästi. Isossa päässä sotaratsu Panu Pursiainen tuki nuorisovitjaa taidokkaasti ja ehti pelin jälkeen muistella värikkäitä mikropoikakokemuksiaan Karkkilan liikuntahallilta. MuKi-sentteri Antti Hämmäinen tekee edelleen vahvasti töitä joukkueensa eteen ja varsinkin puolustuspäässä nuorukainen on MuKille erittäin tärkeä pelaaja. Uusi tulokas Matias Oksa ei ollut treenannut joukkueen kanssa vielä kertaakaan, mutta Matusta näkee, että muutaman treenin jälkeen hänestä on ryhmälle vielä paljon iloa.

Yli 400 katsojan edessä Karkkila joutui lopullisesti taipumaan ottelun kolmannella neljänneksellä MuKin nostettua intensiteettiä ja osumalla bonuskaaren takaa tarkasti. Viimeinen jakso ei enää pitänyt sisällään suurempia hienouksia ja munkkalaisille tuiki tärkeät sarjapisteet tuloksella 58-87.

MuKilla on nyt kasasssa siis neljä voittoa ja ensi sunnuntaina vastaan tulee JyWe, jolla on myös neljä voittoa plakkarissaan. Marraskuussa MuKi hävisi Weikoille 71-66 saavuttuaan pelipaikalle n. 30 minuuttia ennen pelin alkua. Ensi sunnuntaina joukkue lienee paikalla jo ajoissa ja sitä myötä myös valmiina taistoon. MuKi – JyWe sunnuntaina 5.2. klo 18:00 Munkkiniemen yhteiskoulussa.