Miehille tappio tiukan taistelun jälkeen

13.2.2017

Antti Hämmäinen paukautti miehekkään "hämmerin" Kaarinassa. Saa nähdä saako nuori mies suorituksestaan uuden lempinimen: Antti "Hämmeri" Hämmäinen tai  MC Hämmeri? Pyry Marttinen ottanee tähän kantaa jo tiistain pelissä HyPoa vastaan.
Antti Hämmäinen paukautti miehekkään "hämmerin" Kaarinassa. Saa nähdä saako nuori mies suorituksestaan uuden lempinimen: Antti "Hämmeri" Hämmäinen tai MC Hämmeri? Pyry Marttinen ottanee tähän kantaa jo tiistain pelissä HyPoa vastaan.

MuKin miehet matkasivat viikonlopun toiseen peliinsä sunnuntaina Kaarinaan. Isäntäjoukkue on yksi sarjan voittajasuosikeista, joten helppoa päiväpuhdetta ei ollut tiedossa. Viime kohtaamisella kotiluolassa Ura saatiin kovalla pelillä hieman pois raiteiltaan, joten pientä kalavelkojen maksuakin odotettiin saatavan.

Ottelu alkoi sekavasti, mutta MuKin pienoisessa hallinnassa. Puolustuksen game-plan toimi erittäin hyvin ja ratkaisut saatiin pakotettua sinne, minne ne haluttiin. Matias Oksan kovilla onnistumisilla hyökkäyspäässä eka neljännes voitettiinkin yhdellä pisteellä. Toisella neljänneksellä hyökkäys ei tahtonut toimia ja vastustaja rankaisi puolustuksen vääristä valinnoista kovalla kädellä. Ero ei kuitenkaan kasvanut kuin kuuteen pisteeseen kotijengille.

Puoliajalla Ura muutti hieman hyökkäämistään ja sai sitä kautta muutamia helppoja koreja aikaiseksi. Ero kävi pariin otteeseen noin 15 pisteessä, mutta vielä neljä minuuttia ennen loppua käytiin kuuden pisteen päässä Miika Heinosen muutamien vaikeiden heittojen tiputtua sukkaan. Kuitenkin tämän jälkeen Uran kokenut kaarti painoi ratkaisevat pallot vastustamattomasti pussukkaan ja sinetöi ottelun voiton. Loppu pelailtiin ja tulokseksi muodostui 88-70.

Ottelun tempo oli erittäin kova ja siitä huolimatta pallosta pidettiin hyvin huolta ja menetysmäärä suhteellisen alhaisena. Hyökkäyslevypallojakaan ei isokokoiselle kotijoukkueelle hävitty kuin 10-7 ja heittoyrityksiä MuKilla oli jopa enemmän ja suurin osa niistä hyvin rakennettuja. Virheet ”voitettiin” selkeästi. Kuitenkin henkilökohtaisella taitotasolla kovasta temposta otettu puolihäiritty heitto tai lay-up ei vielä koriin tipu millään erityisen kovalla prosentilla ja treeniä korintekemiseen tarvitaan jatkossa. Hyvänä päivänä tasoero sarjan kärkeen ei mikään erityisen iso ole, siitä täytyy olla tyytyväinen.

Vierasjengin onnistujiin kuului edellämainittujen lisäksi Antti Hämmäinen, joka kovilla rolleilla pääsi hyviin tekopaikkoihin ja toisella puoliajalla sai palloa koriinkin hyvällä prosentilla. Miehen kauden eka donkkikin nähtiin nopeassa hyökkäyksessä. Nuoressa pelurissa on paljon potentiaalia ja jos treeni maistuu kesän aikana, niin ensi kaudella saattaa olla läpimurto edessä.

Pelit jatkuvat huomenna tiistaina äärimmäisen tärkeällä matsilla HyPoa vastaan klo 19:00. Voitolla sarjapaikka ensi kauteen alkaisi olla aika varma. Mielenkiintoa otteluun tuo myös sarjan kovin pistelinko Deandre Upchurch, joka tällää lähes 37 pistettä pöytäkirjaan per ottelu. MuKin puolustusjuhdat ovat kauden aikana kaikki muut kovat skoraajat lähes pysäyttäneet tai ainakin merkittävästi hidastaneet niiden tahtia. Nyt testi on kovin mahdollinen. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!