B-pojilla tiukat väännöt

7.3.2017

Andrei "Arska" Makarov taisteli täysillä viime viikonloppuna.
Andrei "Arska" Makarov taisteli täysillä viime viikonloppuna.

B-poikien SM-sarja on kääntymässä loppusuoralla ja MuKi pelasi viikonloppuna tuplakierroksen. Lauantaina joukkue voitti Pyrinnön, mutta sunnuntaina pojat kärsivät niukan pisteen tappion PuHulle.

MuKi pelasi BSM-kotiottelunsa poikkeuksellisesti Pirkkolassa jo lauantai-iltana ja kyseessä oli EYBL:n takia siirretty ottelu Tampereen Pyrintöä vastaan. Syksyllä MuKi kärsi Tammelassa tappion, mutta nyt joukkue pääsi kääntämään ottelun nimiinsä tiukan taiston päätteeksi.

MuKi aloitti vahvasti ja juoksi hyökkäyssettejään poikkeuksellisen huolellisesti. Myös vapaassa pelissä joukkue liikutti palloa paremmin kuin pitkiin aikoihin ja joukkue nykäisikin pienen etumatkan ottelun alkuminuuteilla. Puolustuksessakin oltiin hereillä ja vastustajan vaarallinen Jasper Koskinen saatiin pidettyä irti pallosta.

Parin nukahduksen jälkeen hyvä ote sitten menetettiinkin ja Pyrintö nousi tasatilanteeseen, joka keski pelin viimeisille hetlkille asti. MuKin pää pysyi kylmänä ja joukkue pystyi tekemään tarvittavat korit, vaikka vapaaheitot eivät tahtoneet osua millään maaliinsa. MuKijengille lopulta voitti lukemin 84-79 ja pojat jäivät jäähdyttelemään huomisaamun kamppailua PuHua vastaan.

Matrsarissa joukkue kohtasikin hyvin valmistautuneen vantaalaisryhmän, joka laittoi MuKin todella ahtaalle. PuHu puolusti monipuolisesti ja hyökkäsi surutta vierailijoiden heikkoihin kohtiin ottamalla lähes koko ottelun ajan kestäneen noin 10 pisteen johtoaseman heti avausjaksosta alkaen. MuKi ei saanut joukkuepeliään uomiinsa kummassakaan kenttäpäädyssä ja tilanteisiin reagoitiin askel liian myöhään.

Viime hetkien prässipuolustus ja asenteen parantuminen sekä Oscar Storgårdin kovat kolmoset toivat MuKin vielä pisteen päähän viimeisen minuutin aikana, mutta voittoon asti ei loppukiri kantanut. PuHu otti ansaitut pisteet (70-69) aktiivisella pelillään ja muistutti MuKijengiä jälleen kerran pelivalmiuden merkityksestä.

Ensi sunnuntaina MuKi kohtaa Kauhajoen Karhun MYK:ssa klo 14:30 ja sitä seuraavana viikonloppuna joukkue matkaa Moskovaan pelaamaan viimeistä osaturnaustaan EYBL:n 16-vuotiaiden 1. divisioonassa.