Suomen mestaruus Munkkaan

10.3.2017

MYK:n lukioiden SM-kultajoukkue.
MYK:n lukioiden SM-kultajoukkue.
Jonatan Siukosaari "on ikin päässyt leikkaa sukkaa".
Jonatan Siukosaari "on ikin päässyt leikkaa sukkaa".
PHYK turnausvoittoon Espanjassa. Mukana myös MuKin Touko Tainamo (10) ja Teemu Suokas (6).
PHYK turnausvoittoon Espanjassa. Mukana myös MuKin Touko Tainamo (10) ja Teemu Suokas (6).

Koululiikuntaliiton lukioiden koripallomestaruus ratkottiin Munkkiniemen yhteiskoulussa keskiviikkona. KLL:n lopputurnaukseen olivat järjestäjien lisäksi selvinneet myös PHYK ja JKL (Jyväskylä). MYK toimi kohteliaana isäntänä vierailleen kentän ulkopuolella, mutta parketilla munkkalaiset eivät antaneet vastustajilleen armoa ja toivat Munkkaan kultaiset mitalit.

MYK:n edellinen lukioiden Suomen mestaruus tuli kaudella 1978-79, jolloin koulujoukkueen riveissä pelasi monta MuKi-kytköksen omaavaa pelaajaa. Nykyisille mukilaisille tutut Timi ”Aakon isä” Petersen, Mikko ”Villen isä” Ainamo, Kimmo ”Tonyn setä” Rautiainen sekä miesten maajoukkueessa pelannut ja MuKissa jäähdytellyt Mikko Widing juhlivat KLL:n mestaruutta lähes 40 vuotta sitten.

Nyt lukioiden SM-kultaa juhlistivat mukilaisista Tuomo Antikainen, Aron Dahlberg, Miika Heinonen, Lauri Laaksonen, Miro Lukangu, Tuomas Oksa ja Jarno Oksanen. Lisäksi joukkueeseen kuuluivat aktiiviuransa MuKissa lopettaneet Jesper Grimbergen, Pyry Kanerva ja Jonatan Siukosaari sekä loukkaantuneena sivussa ollut Enzo Kaminen. Muita seuroja edustavia pelaajia MYK:n joukkueessa olivat Niko Laukkanen (Honka) ja Samuli Salo (HNMKY). MuKi onnittelee poikia ja koulua mestaruuden johdosta.

Menestystä MuKin pojille saatiin myös helmikuun lopulla, kun PHYK:n yläasteen koripallojoukkue oli kutsuttu toistamiseen Madridiin pelaamaan paikallisia seuroja vastaan Chus Mateo-turnaukseen. Nuoret suomalaiset näyttivät paikallisille miten korista pelataan ja ottivat komean turnausvoiton. MuKin B-poikia joukkueessa olivat Teemu Suokas ja Touko Tainamo. Loukkaantunut Jan Novitsky joutui toipilaana jäämään tällä kertaa kotiin. Onnea myös tästä saavutuksesta niin pojille kuin koulullekin.