B-pojilla hyvä kenraaliharjoitus ennen EYBL:ä

14.3.2017

Eepi Tuononen käytti minuuttinsa tehokkaasti Kauhajoen Karhua vastaan.
Eepi Tuononen käytti minuuttinsa tehokkaasti Kauhajoen Karhua vastaan.
MuKin B-poikien EYBL jatkuu ensi viikonloppuna Moskovassa, missä joukkue taistelee vielä lopputurnauspaikasta.
MuKin B-poikien EYBL jatkuu ensi viikonloppuna Moskovassa, missä joukkue taistelee vielä lopputurnauspaikasta.

Kauhajoen Karhu vieraili sunnuntaina Munkkiniemessä. Ilman ykköstykkiään pelannut Karhuryhmä ei pysynyt kotijoukkueen kyydissä vaan joutui taipumaan laajalla materiaalilla iskeneelle kotijoukkueelle selvin numeroin.

MuKi peluutti tasaisesti koko 12 pelaajan miehistöään ja ottelu toimi hyvänä valmistautumisena tulevan viikonlopun EYBL-turnaukseen Moskovaan. Pojilla riittikin hyvin energiaa pitämään tempoa yllä, eikä Karhu pystynyt liikkuvan ”apinalauman” perässä. MuKi pääsi korintekopaikkoihin suhteellisen helposti ja joukkue dominoi levypalloja totaalisesti (53-18). Moskovassa ei varmasti pääse yhtä helpolla, joten hyvänolontunteeseen ei ole syytä tuudittautua.

MuKin pisteet jakaantuivat tasaisesti, mutta tilastoista voidaan nostaa esiin Eepi Tuonosen lukemat. Parimetrinen takamies pelasi ottelussa reilut 16 minuuttia ja pojan +/- -tilasto näyttää hänelle +40. Se on hurja lukema noin pienehkölle minuuttimäärälle. Tuon lisäksi hänelle on merkitty 9 koriin johtanutta syöttöä, joten Eepin voidaan sanoa käyttäneen minuuttinsa tehokkaasti.

Karhusta erottui tarkasti keskietäisyyksiltä heittänyt Frans Raudasoja sekä kelpo pelin pelannut Oskari Pättikangas. Karhu heitti kaukaa varsin hyvin, mutta MuKi ei kuitenkaan päästänyt vastustajiaan tulikuumiksi ja sarjapisteet jäivät Helsinkiin lukemin 126-70.

Samanlaista peliä tarvitaan koko joukkueelta ensi viikonloppuna Moskovassa, vaikka vastassa onkin muutaman pykälän kovempia ja kookkaampia jengejä. MuKin vastustajaksi asettuu useita kovia venäläisseuroja, joista etunenässä voidaan mainita mm. CSKA, Khimki ja Trinta. Suomalaisten rekordi EYBL:n 1. divisioonassa on 6-4 ja liigan superfinaaleihin tod.näk. pääsee 9-10 voitolla. Joukkueella on mahdollisuus ottaa tarvittava määrä voittoja päästäkseen lopputurnaukseen, mutta se vaatii eheää joukkuepeliä ja periksiantamatonta asennetta. Tsemppiä pojat.

EYBL:n nettisivut