C-poikien SM-sarja: MuKi lähellä yllätystä

19.3.2017

Muki C-pojat 03-04
Muki C-pojat 03-04

MuKin C-pojat isännöivät lauantaina C-poikien SM-sarjaa Munkkiniemessä. Hienoa kautta pelaavien C-poikien vierailijoiksi olivat saapuneet vakuuttavasti suurinumeroisiin voittoihin sarjassa edennyt Korihait (4/0) sekä kiivaasti ensimmäistä voittoaan sarjassa metsässä HoNSu (0/4).

Päivän avauskamppailussa kohtasivat MuKi ja Korihait. Alku sujui hieman hermostuneissa merkeissä MuKin osalta, sillä syötöt pamahtivat toistuvasti seinille tai vastustajien käsiin ja Korihait pääsi karkaamaan 4-11 johtoon. Aikalisän jälkeen MuKin peli hieman rauhoittui ja ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 11-15. Toisessa erässä MuKi alkoi saamaan konettaa käyntiin ja rohkeiden 1vs1 haastojen myötä MuKi alkoi virittelemään todellista yllätystä, kun puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen komennossa 28-26. Toisen erän loppuun jäi vielä hieman jossiteltavaa, kun Alban puolenkentän haamuheitto summerin soidessa hylättiin, vaikka pelikellossa oli vielä aikaa. Puoliajan jälkeen MuKin liike hyökkäyspäässä jähmettyi ja tuloksena oli vaikeita heitonvalintoja toinen toisensa perään. Erä meni Korihaille 6-18 ja viimeiseen erään mentiin näin ollen tilanteessa 34-44. Viimeisessä erässä MuKi viritteli vielä kirivaihetta, mutta kuutta pistettä lähemmäksi ei tällä kertaa päästy ja Korihait nappasi lopulta voiton lukemin 47-57. Joka tapauksessa pojilta hieno taistelu yhtä sarjan ennakkosuosikkia vastaan, joka oli SM-sarjaa varten vahvistunut vielä kahdella BC Nokian pelaajalla.

Toisessa pelissä pojat mittasivat HoNsU:n tason, joka oli hävinnyt Korihaille lukemin 43-85.

MuKi tykittikin avauspuoliajalla melkoisen näytöksen kotiyleisönsä edessä, sillä aggressiivisen puolustuksen turvin joukkue pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Kaikkia kokoonpanossa olleita kahtatoista pelaajaa päästii kierrättämään alkuminuuteista lähtien ja tilanne oli puoliajalla MuKille jo 53-21. Toisella puoliajalla eroa kasvatettiin maltillisemmin ja lopputuloksena MuKille hieno voitto lukemin 82-43.

C-pojilla on edessä vielä yksi SM-turnaus, joka pelataan sunnuntaina 9.4 Heinolassa. Pojat omaavat vielä mahdollisuuden lopputurnauspaikkaan, mutta Heinolassa täytyy napata kaksi voittoa molemmista peleistä. Vastassa ovat YMCA Heinola (3/3) sekä Pyrintö White (2/4). Go MuKi Go!