Pisteet Pirkkolasta

21.3.2017

Okko on kovassa iskussa. (Kuva: Timo Rajala)
Okko on kovassa iskussa. (Kuva: Timo Rajala)

A-poikien SM-sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella otettiin mittaa Pyrinnöstä poikkeuksellisesti Pirkkolan palloiluhallilla. Vaikka joulukuussa ensimmäinen matsi Tampereella ratkesi MuKijengille jo heti alussa, niin helppoa tästä ottelusta ei odotettu ja sellaista siitä ei tullutkaan. Tiukan väännön jälkeen voitto jäi onneksi Helsinkiin ja haaveet kotiedusta pudotuspeleihin ovat elossa.

Ottelu alkoi tasaisesti ja koreja vaihdeltiin ensimmäisellä jaksolla harvakseltaan tiukan puolustuksen dominoidessa tapahtumia. Toisen jakson päätteeksi MuKi sai hyvän runin aikaiseksi ja meni reilun 10 pisteen puoliaikajohtoon. Pyrintö oli kuitenkin tullut pelaamaan ja väänsi ja käänsi itsensä väkisin peliin mukaan ja tasoihin kolmannen jakson päätteeksi. Asemasota jatkui aina kahden minuutin varoitukseen saakka, jonka jälkeen kotijengin hermo kesti paremmin ja Tuomo Antikaisen sekä Markus Rautasalon johdolla tarvittavat pallot saatiin pussukkaan ja voitto kotiin kolmen pisteen marginaalilla 78-75.

Pyrintö pelasi hyvän matsin ja siitä kaikki kunnia heille. Varsinkin liukkaat takamiehet Reda Bellagnaoui ja Eerik Harju olivat pelipäällä ja naulasivat heittojaan sekä kovia ajoja sukkaan hyvällä prosentilla 44 pisteen edestä. MuKilla oli taas kauden seitsemännessätoista matsissa käytössä kauden seitsemästoista kokoonpano, kun lähes pari viisikollista pelaajia oli erilaisten pikkuvaivojen takia sivussa. Onnistujia ja tasonnostajia löytyi kuitenkin useita ja 7 pelaajaa teki pisteitä 7-17 väliltä, kirkkaimpana starana hirmuisessa kevätvireessä oleva Okko Ailio. Myös Robin Åvistin pelissä on selkeää nostetta jo useampaa viikkoa putkeen!

Tulevana viikonloppuna seuran 00-pojat lähtevät taistelemaan EYBL:n superfinaalipaikasta Unkariin ja muut A-pojat hoitavat VK1-sarjan pelin HoNsUa vastaan lauantaina. Kahden viikon päästä taas ratkaistaan SM-välierien kotietu Rocksia vastaan runkosarjan viimeisessä ottelussa Mykissä. Myös VK1-sarjassa Final 4 paikka on kahden viikon päästä tarjottimella otteluissa Rocks II:sta sekä Turun Namikaa vastaan.