A-pojat pelaavat SM-kullasta

9.4.2017

A-pojat etenivät SM-finaaleihin.
A-pojat etenivät SM-finaaleihin.

MuKi eteni A-poikien SM-finaaliin suoraan kahdella voitolla. Launataina MuKijengi puolusti kotikenttäänsä menetyksekkäästi ja nappasi välieräsarjan ensimmäisen voiton Munkkiniemen yhteiskoululla. Sunnuntaina joukkue ai antanut KTP:lle mahdollisuutta tasoittaa sarjaa, vaan piti kotkalaiset takanaan ja eteni kahden viikon päästä pelattaviin SM-finaaleihin.

Välieräsarja alkoi tilanteen tarkkailulla puolin ja toisin. MuKi puolusti alussa hieman flegmaattisesti ja KTP:n taitavat takamiehet ajoivat vuorollaan korille. Kotijoukkue joutui muuttamaan pelisuunnitelmaansa ja palasi normitekemiseensä, joka tuotti välittömästi tulosta. Pallonpaine kohosi ja skriinitilanteet puolustettiin alkuperäisestä suunnitelmasta poikkeavalla tavalla. Vierailijoiden korinteko vaikeutui huomattavasti ja munkkalaiset pääsivät toisessa päässä nauttimaan onnistumisista. Ero kasvoi tasaisesti ja lopulta ensimmäinen semifinaali päättyi lukemiin 96-72.

MuKin kultaranteena heilui Miika Heinonen, joka tekaisi ottelussa mukavat 35 pistettä. Vahvaa taustatukea ”Miguli” sai Tuomo Antikaiselta (16 pist.) ja Enzo Kamiselta (10). Puolustustyöskentelyssä kunnostautuivat kaikki takamiehet, jotka tekivät KTP:n takakentän olon tukalaksi.

Sunnuntaina joukkue lähti katkaisemaan sarjaa Karhuvuoressa ja siinä tehtävässä poat myös onnistuivat. Runkosarjan pisteykkönen (92.7 ppg) jätettiin kotisalissaan 65 pisteeseen ja kun oma hyökkäyspelikin kulki niin MuKi nappasi vierasvoiton numeroin 65-87.

Miika Heinonen oli myös sunnuntaina pitelemätön (32 pist.), mutta tällä kertaa apuja antoivat eiliseen verrattuna eri kaverit: Pyry Marttinen näytti pystyvänsä pelaamaan KTP:tä vastaan, kun häntä oli siitä tarpeeksi härnätty. PHYK:n tyttöjen ihannepoika teki todellisia tahtokoreja 22 pisteen edestä ja haki peräti 6 riistoa. Nilkkavammastaan toipuva Tuomas Oksa väsäsi hienosti 10 pinnaa ja Okko Ailio teki pari todella hienoa koria vahvan puolustuksensa lisäksi.

SM-finaalit alkavat lauantaina 22.4. Helsinki Rocksin isännöimänä ja sunnuntaina 23.4. pelataan MuKin kotikentällä Munkkiniemen yhteiskoulussa.