C-pojat tekivät Heinolassa minkä pystyi - lopputurnauspaikka jäi muutaman pisteen päähän

10.4.2017


C-pojat pelasivat kauden viimeisen SM-sarjakierroksensa Heinolassa. Pojilla oli vielä mahdollisuudet lopputurnauksen, mutta se tarkotti kahden voiton lisäksi hieman apuja myös muilta joukkueilta. MuKi hoitikin oman tonttinsa tyylikkäästi, mutta jäi lopulta rannalle lopputurnauksesta harmittavasti piste-eron turvin.

Aamuottelussa MuKi sai vastaansa isäntäjoukkue Heinolan NMKY:n. Edellispäivän tulokset tarkoittivat C-pojille sitä, että lopputurnauspaikan eteen MuKin tuli voittaa Heinola yli 10 pisteellä. Ottelu alkoi hermostuneissa merkeissä ja sen tärkeys paistoi poikien otteissa. Heinolan 195cm pitkä tehomies nosteli avauskymppiin 14 pinnaa ja siivitti Heinolan 20-14 erävoittoon. Toisessa erässä MuKi pääsi peliin mukaan ja laajan rintaman turvin sai kurottua eroa umpeen. Puoliajalle mentiin Joonan komean buzzer beaterin myötä kotijoukkueen johdossa 37-36. Kolmannessa erässä MuKi pääsi kuskin paikalle ja sai Heinolan pakotettua lukuisiin pallonmenetyksiin ja juostua niistä helppoja koreja. Kolmannen erän jälkeen johto oli MuKin hyväksi 54-62, joten tässä vaiheessa tilanne näytti erittäin hyvältä. Viimeisessä erässä MuKi joutui jälleen ahtaalle ja Heinola pääsi erittäin tarkkojen vapaaheittojen turvin kirimään jälleen peliin takaisin mukaan. MuKi tarvitsi tästä ottelusta siis yli 10 pisteen voiton, joten pelin ollessa tasan viimeisillä sekunneilla joukkue taktikoi itsensä jatkoajalle ja lähti sitä kautta hakemaan tarvittavaa piste-eroa. Pojat laittoivat jatkoajalla kaikkensa peliin, mutta voitto venyi lopulta "vain" viiden pisteen suuruiseksi loppunumeroiden ollessa 80-85 helsinkiläisten hyväksi. Ottelu kesti lopulta 2 tuntia ja 20 minuuttia, joten pojilla oli 40minuuttia aikaa tankata energiavarastot täyteen ennen seuraavaa ottelua.

Toisessa pelissä vastassa oli siis Pyrintö White, jolla niin ikään oli mahdollisuudet vielä lopputurnauspaikkaan. MuKin poikien asenne ja voitontahto oli kuitenkin ihailtavaa katseltavaa. Väsyneillä sekä raskailla jaloilla joukkue nappasi lopulta hienon 79-72 voiton ja päätti sarjansa saldoon 4/4. Viimeisen lopputurnauspaikan A-lohkosta otti juurikin Heinola. MuKin pojat näyttivät kuitenkin kevään viimeisissä otteluissa, että kehityskäyrä on hurjassa nousussa ja joukkue on vajaassa vuodessa noussut Suomen ehdottomiin kärkijoukkueisiin. Kehitystahti on siis ollut huimaa ja tulevaisuus näyttää tälle porukalle erittäin valoisalta.

Go MuKi Go!