Apina putosi selästä

8.11.2021

Lokakuun viimeisenä päivänä MuKi kohtasi nimivahvan Kristika Turun, jonka kokoonpanosta löytyy useampi korisliigaa tahkonnut pelimies: Sulonen, Hänninen, Aalto, Kankaanpää, jne. Vierailijoiden riveissä esiintyi myös munkkalaisille tuttu naama, kun Turussa syksyllä opinnot aloittanut MuKi-kasvatti Jan Novitsky palasi vanhaan kotisaliinsa. 

MuKi ei ollut masentunut alkukauden tappioistaan, vaan joukkue oli valmistautunut huolella Kristikan kaatoon. Kisapojat puolusti tietyt tilanteet ja pelaajat sovitun fiksusti, jolloin vierailijoiden pelihuumori joutui koetukselle. Ja kun toisessa päässä kotijoukkue hyökkäsi terävästi 27 pistettä tehneen Emil Uotilan johdolla niin tulostaululla komeili ehkä hieman yllättäen 94-81 kotivoitto.

Viikko MuKin avausvoiton jälkeen oli vuorossa paikallistaisto HNMKY:tä vastaan, jonka munkkalaiset ovat voittaneet vain kerran miesten ykkösdivisioonatasolla. Esteenä voitoille on yleensä ollut MuKin vastustajastaan tituleeraama ”kolmipäinen lohikäärme” (Towa, Laakso, Tahvanainen), joka ei tosin enää ole iskemässä hampaitaan nuoreen munkkalaislihaan. 

Divisioonan ottelutahti yksi peli viikossa sopii hyvin MuKijengille. KTP:ssä korisliigaa pelaavat Emil Uotila, Joonas Timonen sekä Markus Rautasalo pääsevät hienosti mukaan MuKin peleihin ja samalla joukkueella on aina viikko aikaa luoda pelisuunnitelma tulevaan otteluunsa. Nytkin MuKin valmennus oli luonut taktiikan, joka tylsytti Namikan tärkeitä syömähampaita. MuKi puolusti Seagullseista tutun Flow-hyökkäyksen taitavalla rotaatiolla ja myös henkilökohtainen scouttaus oli tehty tarkasti. 

Hienoisessa MuKi-komennossa edennyt matsi ratkesi lopullisesti viimeisellä neljänneksellä, kun vieraat nykäisivät lähes 20 pisteen kaulan muutama minuutti ennen päätössummeria, jonka soidessa lopputulos oli 73-83. MuKijengin otteista pisti silmään maltti ja joukkuepelin kehittyminen. Lisäksi jokainen pelaaja täytti huolellisesti tonttinsa kummassakin kenttäpäädyssä. Viime otteluissa suurta vastuuta ovat Emil Uotilan kanssa kantaneet Joonas Timonen ja Leo Nordberg. Molemmat takamiehet ovat vaikeasti pideltäviä ja he pystyvät luomaan tilanteita jokaiselle. Myös Alexander Aglassingerin pirteät otteet ovat olleet ilonaihe MuKijengille. Lähes kaksi kautta sivussa ollut "Allu" on jäänyt yksinäiseksi taistelijaksi joukkueen isoon päähän, mutta reipas nuorukainen hoitanut leiviskänsä mallikkaasti.

Seuraavaksi MuKi kohtaa Korikouvot Kisahallissa ensi sunnuntaina 14.11. klo 17:00. Tervetuloa paikan päälle, ilmaisen sisäänpääsyn tarjoaa Olvi. 

Emil Uotila on ollut hyvässä vireessä. Kuva: KTP-Basket