Bensa loppui päätösjaksolla

15.11.2021

Alkuminuutit mentiin täysin kotijoukkueen tahdissa. Mallikkaasti hyökännyt MuKi liikutti hyvin palloa ja usein se saatiin pelattua tarkkakätiselle Robin Åvistille. Nuorukainen naulasi vapaat kolmoset varmasti säkkiin (6/10) ja kotijoukkueen johto oli ensimmäisen kympin jälkeen 31-18.

Korikouvot nimensä Kouvot Akatemiaksi muuttanut vierasjoukkue nousi toisella neljänneksellä stadilaisten iholle. Pienikokoisemmat helsinkiläiset olivat hieman helisemässä levypallotaistossa ja vieraiden 17 hyökkäyslevypalloa avauspuolikkaalla piti huolen siitä, ettei MuKi ei päässyt missään vaiheessa karkaamaan. Ohuella materiaalilla pelaava MuKijengi kaipaisikin korin läheisyyteen lisävoimia Allu Aglassingerin tueksi.

Ajassa 26:09 MuKi venytti johtonsa 14 pisteeseen (66-52), mutta sitten alkoi Kouvojen korisliigavahvistus Makuach Maluach ottaa isompaa roolia. Fyysinen laituri pääsi iskemään läheltä ja kaukaa, kun ottelun tempo rupesi selvästi painamaan kotijoukkueen jaloissa. Vielä vajaa seitsemän minuuttia ennen loppua MuKi johti ottelua 74-73, mutta loppuminuutit menivät vieraille ja samoin sarjapisteet lopputuloksella 85-93.

Vieraiden takuumiehet olivat sarjaporrasta ylempänä pelaavat Joel Mäntynen ja Makuach Maluach. MuKin riveistä esiintyivät edukseen kauden parhaan ottelunsa hyökkäyspäässä pelannut Robin Åvist ja takamies Joonas Timonen. MuKijengi odottaa Markus Rautasalon ja Tuomo Antikaisen toipumisia alaraajavammoistaan, jotta rotaatioon saataisiin lisää miehiä.

MuKi matkaa seuraavaksi Pyynikille nyt torstaina (18.11.) ja kohtaa siellä Pyrinnön Akatemiajoukkueen.

Robin Åvist oli vauhdissa.