Huima vei sarjapisteet

27.1.2022

Munkkalaisten startti oli jäätävä – ensimmäinen kymppi isännille 31-10 ja hymy oli herkässä. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, kun perinteikkään Huiman pelaajien nivelissä alkoi öljy vaikuttaa. Minuutti minuutilta MuKin pistejohto kaventui ja vieraat olivat enää pisteen päässä, kun Kisahallin tulostaulun summeri pärähti soimaan puoliajan merkiksi.

Vieraat jatkoivat tauon jälkeistä pelaamistaan vahvasti etenkin triplatuplan (24 pist./10 lev./11 syött.) saalistaneen Billy Boydin johdolla. Fyysiset jenkit ovat olleet munkkalaisille ylitsepääsemätön este tällä kaudella ja niin myös tälläkin kertaa. Boydin hyvät otteet auttoivat vierailijat voittoon, mutta myös MuKin heikko kaukoheittopeli teki vastustajan tehtävän helpommaksi. Ensimmäisellä neljänneksellä kotijoukkue heitti kolmoset tarkasti 5/7 ja seuraavilla jaksoilla ”hieman” heikommin 2/25. Osasyy huonompaan osumatarkkuuteen oli varmasti Huiman kiristyneellä puolustuksella, mutta myös korirenkaan päällä näytti olevan kansi tai alakaupungin valot olivat sammuksissa tai kotijoukkueen ranteet olivat jäässä, kun MuKi yritti ratkoa bonusviivan takaa…mitä termiä ikinä haluaa käyttääkään.

Kisapoikien riveistä puuttuivat joukkueen molemmat pelintekijät alaraajavammojen takia (Nordberg & Rautasalo), mutta kauden debyyttinsä teki Tuomo Antikainen, jonka nilkka oli sanonut itsensä irti juuri kauden kynnyksellä. Tuomo toi kentälle nuoresta iästään huolimatta kokemusta ja merkkasi tilastoihin kelpo lukemat (11/8).