In Memoriam J-P Törrönen 17.8.1967–1.2.2024

15.3.2024

MuKin pitkäaikainen aktiivi, pelaaja, valmentaja ja hallituksen jäsen Jari-Pekka ”J-P” Törrönen menehtyi sairauskohtaukseen synnyinkaupungissaan Helsingissä 1.2.2024.

J-P aloitti koripallouransa ToPon innostavassa ja osaavassa valmennuksessa seitsemänvuotiaana. Joukkuekavereiksi tuli alueen poikia, joista monesta tuli myös elinikäisiä ystäviä. Ura ToPossa jatkui menestyksekkäänä aikuisikään saakka.

Aikuisena joukkueeksi vaihtui MuKi, jossa J-P pääsi pelaamaan poikansa ja veljensä kanssa samassa joukkueessa. Miesten V divarin joukkueessa J-P toimi valmentajana, joukkueenjohtajana sekä pelaajana luonteensa mukaisesti ahkeroiden hyvällä menestyksellä. Juniorivuosiensa ensimmäisen valmentajansa kanssa yhteinen taival jatkui loppuun saakka ystävänä ja joukkuekaverina.

Mielenkiintoaan valmentamista kohtaan J-P pääsi toteuttamaan erityisesti lastensa kautta Tapiolan Hongassa. J-P:n tapa valmentaa oli ihmiskeskeinen ja rauhallisesti ohjaava. Hän toimi vuonna 2007 syntyneiden tyttöjen joukkueen valmentajatiimissä, missä hän eli mottonsa mukaisesti ”Ilon kautta!” samalla tukien lasten kasvua nuoriksi aikuisiksi. J-P:ltä löytyi aina aikaa keskustella mistä tahansa asiasta. Hänelle oli tunnusomaista kaikessa toiminnassa tehdä asiat kunnolla, mutta ei hampaat irvessä.

Koripallokipinä sytytti J-P:n sydämessä roihun, joka ei sammunut milloinkaan; sosiaalisena ja ystävällisenä miehenä J-P oli pidetty ja arvostettu ystävä yli seurarajojen. Hän oli aina valmis antamaan oman panoksensa niin joukkueen kuin seuran eteen sekä auttaakseen apua tarvitsevaa kanssaihmistä. Jos jokin tehtävä ei tekijäänsä löytänyt ilmoittautui J-P vapaaehtoiseksi, jotta asiat saatiin järjestymään.

Siviilipuolella J-P kouluttautui kaupan alalle työskennellen useissa eri organisaatioissa päätyen lopulta Verohallintoon. Myös työssään hän oli perusteellinen, ahkera, auttavainen ja osaava unohtamatta empaattisuutta työkavereita kohtaan.

Suuri koripallomies pilke silmäkulmassaan on poistunut keskuudestamme toisille pelikentille. Kaipaamaan jää läheisten lisäksi suuri joukko suomalaista koripalloiluväkeä; pelaajia, vanhempia ja toimihenkilöitä.

Hyvää matkaa Kapteeni.


Kirjoittajat ovat Jouni Törrönen (veli) ja pelikaverit Antti Pesonen ja Saku Tihveräinen.