Keski-Suomen kiertueelta tärkeät voitot

12.11.2018

MuKin miesten jengin tiukka kahden viikon ja kuuden pelin rupeama saatiin voitokkaaseen päätökseen, kun sekä Jyväskylästä että Äänekoskelta saatiin kotiin tuliaisiksi sarjapisteet ja asema M1DB sarjataulukossa alkaa näyttämään jo paremmalta.

Kohti Jyväskylää ja JyWen vieraaksi startattiin aikaisin lauantai aamuna ja peli pelattiin jo kello 12:30. Kotijengin kokoonpano riippuu isosti siitä, että millainen tilanne M1DA sarjan joukkueella JBA:lla on terveystilanteen ja pelien puolesta. Nyt tuo jengi oli verottanut pelaajia itselleen rankalla kädellä. Kun ottelu saatiin käyntiin, niin uneliaisuutta tai väsymystä ei vierasjengin otteissa ollut ja Make Rautasalon johdolla eka kymppi päätettiin 15-29 lukemiin. Puoliajalle ero kasvoi vajaaseen 20 pisteeseen ja loppumatsi johtoa enemmän tai vähemmän puolustettiin päästämättä kotijengiä iskuetäisyydelle. Lopputulos 67-88.

Sunnuntaina vastaan asettui Äänekosken Huima, joka pääsi pelaamaan kaudella ensimmäistä kertaa juuri remontoituun kotisaliinsa. Heillä oli ensimmäistä kertaa myös kokoonpano kunnossa ja kaikki pelimiehet paikalla ja terveenä. Ottelusta tiedettiin siis tulevan äärimmäisen vaikea, vaikka sarjataulukko indikoikin jotain aivan muuta.

Huima aloitti ottelun vahvasti ja Tuomas Viertola väänsi ja käänsi korin läheisyydestä äärimmäisen kovaluisia pussituksia. MuKi sai taas pisteitä seitsemältä eri pelaajalta ja eka jakso kirjattiin tasan 23-23. Toisella kymmenen minuutin pätkällä Huima jatkoi siitä mihin jäi, ja runnoi pitkälti korin läheisyydestä palloa naruihin. Mukijengi taas kivitti kolmosensa pitkin takaseinää ja isolle tauolle lähdettiin 44-35 tappioasemasta.

Toiselle puoliajalle korostettiin sitä, että jengistä on nyt löydyttävä vähintään yksi mestari, joka saa kolmosensa tiputettua maaliin ja sitä kautta tilaa kentälle alkaisi syntymään. Hätähuutoon vastasi Robin ”Åken poika” Åvist, joka painoi kolmannella jaksolla neljä isoa putkeen pussukkaan ja MuKin johtoasemaan. Huima otti jakson loppuun vielä viimeisen kirinsä ja kavensi eron viimeiselle tauolle tilanteeseen 61-62. MuKi ei johtoasemastaan kuitenkaan enää luopunut ja kun tilaa kentältä alkoi löytymään, niin koria kohti mentiin aggressiivisesti ja palloa laitettiin pussiin kovalla prosentilla hyvistä tekopaikoista. Lopputulos 76-88.

Voittojen arvoa nostaa se, että MuKilta puuttui reissusta sairasteluiden ja loukkaantumisten johdosta alkukauden runkopelaajista nelikko Lähdetniemi, Antikainen, Uotila ja Oksa, joista kuka vaan mahtuisi aloitusviisikkoon sarjan jokaisessa joukkueessa. Valmennus onkin erittäin tyytyväinen varsinkin joukkueen kuopuksiin Nikolas Gustavsoniin sekä Alexander Aglassingeriin, jotka vastasivat huutoon ja pelasivat erittäin mallikkaat pelit molempina päivinä. Nikolas oli joukkueen parhaimmistoa lauantaina ja Allu väänsi sunnuntain viimeisellä jaksolla 10 tärkeää pistettä pömpeliin. ”Kokeneemmista” sotaratsuista takamieskaksikko Timonen ja Rautasalo tilastoi yhteenlaskettuna kahdessa pelissä lukemat 73/20/16s. Nuoret miehet tekivät siis lähes puolet joukkueen viikonlopun pisteistä kahteen pekkaan ja he kunnostautuivat myös muilla osa-alueilla kiitettävästi, niin kuin sarjan parhaiden takamiesten kuuluukin.

Yleisesti ottaen tekemistä riittää vielä hurjan paljon, että sarjan voitosta pystyttäisiin loppukaudesta kilpailemaan. Kolmosten osumatarkkuus on auttamattoman heikko (35,1% joukkueena), kun ottaa huomioon, että lähes kaikki vastassa olevat joukkueet säkittävät korin alustan tukkoon nopeajalkaisilta MuKilaisilta ja heitot ovat pääasiallisesti maksimissaan puoli-häirittyjä. Kun joukkue on vielä lisäksi täynnä heittäjiä, niin alkukauden kivitys herättää ihmetystä. Myös nopeisiin hyökkäyksiin pääseminen on työn ja tuskan takana, kun edelleen kaikki vastustajat tiputtavat pelin tempon kävelyksi ja hyökkäävät hiljaa ja hartaasti isojen pelaajiensa kautta. Puolustusta on saatava ilkeämmäksi, että stopit ovat selkeämpiä ja juoksemaan päästään myös levypalloista.

Kausi jatkuu ensi sunnuntaina, kun JyWe tulee heti perään vierailulle Munkkaan. Ottelu alkaa klo 15:00. Tervetuloa.