Keski-Suomen turnee päättyi voittoon

22.1.2018

Eetu "Löbö" Lähdetniemi oli vahva korien alla.

MuKin miesten divarijoukkue otti jo 11. voiton putkeen ja jatkaa M1DB:n kärkipaikalla, kun JyWe kaatui hyvän taistelun jälkeen 74-94. MuKin reissu Keski-Suomeen oli onnistunut kahdella voitolla ja nyt katseet käännetään ensi sunnuntain otteluun Bisonsia vastaan.

Lauantain Huima-ottelussa loukkaantuneista (Ailio, Rautasalo ja Timonen) vain Rautasalo pystyi pelaamaan sunnuntaina JyWe:ä vastaan. Takamiehen silmä oli vielä aamupalan aikaan kiinni muurautunut, mutta päivän mittaan tilanne parani ja poika ilmoitti olevansa valmis hyppäämään kehään. Ailion ja Timosen tilalle saapuivat Helsingistä Panu Pursiainen ja Tuomas Oksa, jotka kummatkin olivat missanneet viikon harjoitukset erilaisten loukkaantumisten takia, mutta hädän hetkellä kaverit saapuivat auttamaan joukkuettaan.

Aloitusviisikkoon olivat nyt nousseet Robin Åvist ja Emil Uotila, jotka täyttivät tonttinsa erinomaisesti. Robin ilmoitti ottelupalaverissa ottavansa käyttöön ex-mukilaisen Miro Lukangun lempinimen ”Lock Down”, sillä hänen tehtäväkseen annettiin JyWen vikkelän Glenn Stokesin kaitseminen. Vaikka Stokes lopulta pussitti 25 pistettä niin Robinia vastaan amerikkalainen teki vain kolme pinnaa. Emppu Uotila oli puolestaan joukkueensa pistelinko 16 pojollaan ja raamikas laituri pelasi hienon ottelun kovassa paikassa. Kotijoukkueen Shaq lähes O'Neilin kokoisen sentterin Winslo Barry Jr:n kanssa paininut Eetu Lähdetniemi selvisi urakastaan kiitettävästi.

MuKin koko joukkue nosti hienosti tasoaan kahden aloitusviisikon pelaajan loukkaanuttua ja se oli varsinkin joukkueen valmentajan Tomi Kamisen mieleen: ”Jokin toinen joukkue voisi lamaantua tärkeiden pelaajien poissaollessa, mutta nämä kundit tiivistyivät entisestään ja pelasivat loisto-ottelun isoa ja kokenutta JyWe:ä vastaan. Koutsille on aina mieluisaa nähdä uusien pelaajien onnistuvan, ja nyt niitä onnistujia oli useampi.”

Vierasjoukkueen pisteet jakaantuivat niin monelle pelaajalle, että yhden tai toisen kaverin pysäyttäminen ei olisi riittänyt. JyWe yritti myös paikkapuolustuksella hidastaa MuKin menoa, mutta sitä vastaan hyökkäämistä on viime aikoina treenattu normaalia enemmän eivätkä nuoret mukilaiset menneet lukkoon paikkaa vastaan. Lopulta MuKi karkasi 74-94 voittoon ja aiheutti samalla Weikoille kauden ensimmäisen kotitappion.

Ensi sunnuntaina pelataan Munkkiniemessä M1DB:n kärkiottelu, kun sarjan ennakkosuosikki ja vain yhden tappion kauden aikana kärsinyt Loimaa Bisons saapuu Stadiin. Ottelu alkaa klo 15:00 ja sisäänmaksua ei peritä. vapaaehtoisen pääsymaksun voi toki maksaa ja samalla tukea seuran nuorisotyötä. Tervetuloa kärkikamppailuun Munkkaan sunnuntaina 28.1.

Panu Pursiainen saapui sunnuntaiksi auttamaan joukkuettaan ja pelasi minuuttinsa tehokkaasti.
Robin Åvist teki hyvää duunia Glenn Stokesin kanssa ja sai myös hyvin muilta apuja tehtävässään. (Kuvat: Sompe Kuukkanen)