Kiihkeä paikallispeli kääntyi kotijoukkueelle

24.1.2019

Mukilaisittain valitettavaa oli, että kotijoukkue oli Sykki.

MuKin ja Sykin U17-pojat järjestivät Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla 20. tammikuuta SM-tason urheilutapahtuman, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Otteluun oli käsikirjoitettu kauniisti aaltoileva draaman kaari. Ensimmäistä neljännestä hallitsi Sykki (24 – 17) karaten huolestuttavasti 12 pisteen johtoon. Jakson viimeisellä minuutilla MuKi onnistui kuitenkin tekemään kaksi tärkeää koria ja pääsemään peliin mukaan.

Toisesta neljänneksestä kehkeytyi vieraiden näytös (6 – 22). MuKi meni 26 – 27 johtoon 16. peliminuutilla, ja puoliajalla tilanne oli 30 – 38.

Kolmannelle jaksolle kotijoukkue tuli päättäväisenä, ja jo parin minuutin pelin jälkeen tilanne oli tasan 41 – 41. Vääntö jatkui kiivaana ja kiperänä. Välillä johdossa oli Sykki, välillä MuKi. Jakson päättyessä puntit olivatkin sitten tasan 56 – 56.

Lopetusjaksolla tilanteen oltua 61 – 61 sykkiläiset onnistuivat upottamaan kolme kolmosta perätysten ja painelemaan 70 – 61 johtoon. Mukilaisten mielestä peli ei ollut ollenkaan ohi.

38. minuutilla tulostaulu näytti lukemia 78 – 73. Kun peliaikaa oli jäljellä 25 sekuntia, MuKi oli kirinyt kahden pisteen päähän 83 – 81. 17 sekuntia myöhemmin peli oli 85 – 83.

Viime sekunneilla MuKi oli pakotettu rikkomaan, ja Sykki varmisti vapaaheitoilla viiden pisteen voiton luvuin 88 – 83.

Pelit jatkuvat Munkkiniemessä 3. helmikuuta, jolloin MuKi saa vieraakseen Hyvinkään Pontevan.