Koronapassi käyttöön

3.12.2021

Munkkiniemen Kisapoikien kotiotteluissa tullaan tarkistamaan koronapassit kaikilta yli 16-vuotiailta 4.12. alkaen. 

Torstaina 2.12. julkaistun Aluehallintoviraston tiedotteen mukaan Uudenmaan alueella saa järjestää ainoastaan alle 20 hengen yleisötilaisuuksia. Tilaisuuden järjestäjä voi vaihtoehtoisesti ottaa käyttöön koronapassin, jolloin tapahtuman henkilömäärälle ei ole rajoituksia. Urheilutapahtumat kuuluvat tämän päätöksen piiriin.

Yleisötapahtumia (ottelut) järjestettäessä yleisöltä vaaditaan koronapassit – urheilijoilta, valmentajilta, erotuomareilta ja toimitsijoilta ei.

Tämä lisäksi pääkaupunkiseudulla on voimassa laaja kasvomaskisuositus sisätiloissa kaikille yli 12-vuotiaille. 


Mitä tämä tarkoittaa MuKissa?

Harjoittelu jatkuu Kisahallilla, Pirkkolassa ja kouluilla.
Joukkueen päävalmentaja / aikuisjoukkueissa yhteyshenkilö on vastuussa koronapassien tarkistamisesta. Kotiotteluihin joukkue sopii vastuuhenkilön tarkistamaan koronapassit.
Koronapassi tarkistetaan kaikilta yli 16-vuotiailta valmentajilta, pelaajilta ja joukkueen taustahenkilöiltä joka kerta harjoituksissa, sillä passi saattaa vanheta.
Koronapassitarkistuksesta ei saa kerätä tietoja. Se on tietosuojarike.

Koronapassin lukijasovellus on nimeltään 'Koronatodistuksen lukija' ja sen on ladattavissa sovelluskaupoista sekä Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.thl.koronatodistus&hl=fi&gl=US) että iOS -käyttöjärjestelmille (https://apps.apple.com/fi/app/koronatodistuksen-lukija/id1583958695


Koronapassin lukijasovelluksella skannataan koronapassin QR-koodi, jolloin ruudulle tulee hyväksytty tai hylätty merkintä. Vain hyväksytyllä merkinnällä pääsee tapahtumaan. Lisätietoja koronatodistuksen lukijan tietoturvasta THL:n sivuilla (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/koronatodistus/koronatodistuksen-lukija)


Koronapassina voi käyttää mitä tahansa kolmesta Omakannan koronatodistuksesta: todistusta koronarokotuksista, todistusta koronatestituloksesta tai todistusta koronavirustaudista. Lisätietoja omakanta.fi.


Aluehallintoviraston päätös on voimassa 4.-31.12.2021