Kovat oli kovia

9.11.2018

Suomen Cup saatiin MuKin osalta polkaistua käyntiin ja vastus oli sieltä kovimmasta päästä, kun Korisliigaa johtava Salon Vilpas oli Munkassa vieraana. Kyyti oli alusta saakka melko kylmää ja voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Loppulukemat Vilppaalle 80-120.

MuKi aloitti matsin kymmenellä tasoituskolmosella ja Enzo Kamisen johdolla naruihin saatiin hienosti niistä seitsemän ja sitä kautta ottelu alkoi 21-0 tuloksesta. Kuitenkin siihen loppui ilonaiheet ensimmäisellä jaksolla ja hyökkäyspää oli melkoisen tukossa hyvistä heittopaikoista huolimatta. Vilpas naulaili sen sijaan vaikeatkin ratkaisut pussukkaan, kuten ammattimiesten kuuluukin, ja johto oli sulanut jo 8 minuutin pelin jälkeen.

Toisella jaksolla puolustukseen saatiin otetta ja Vilpas pidettiin hienosti 20 pisteen saaliissa. Hyökkäyspäässä ei edelleenkään saatu sen enempää helppoja kuin vaikeitakaan heittoja koriin, joten puoliajalle ero kasvoi 16 pisteeseen. Kolmannella jaksolla suurimmat jännitykset oli karistettu ja Joonas Timosen johdolla korisukkaa heiluteltiin 24 pinnan edestä niin läheltä kuin kaukaa. Puolustuksessa ei kuitenkaan saatu otetta kehenkään ja Vilpas kairasi 37 pistettä taululle. Tilanne tässä vaiheessa 61-90. Viimeisellä jaksolla yritys säilyi loppuun saakka molemmin puolin ja lopputulokseksi saatiin 80-120.

MuKin kannalta matsissa hienoa oli se, että vaikka vastus oli tällä kertaa ylitsepääsemättömän kova, niin yritystä riitti loppuun saakka ja peli näytti pääsääntöisesti molemmissa päissä kenttää koripallolta. Sisäuhkaa joukkueessa ei ole, mutta siitä huolimatta heittopaikkoja luotiin todella mallikkaasti ja aika-ajoin puolustuksessa vierasjengi pakotettiin todella haastettuihin heittoihin. Vilppaan kannalta varsinkin nuoriso-osaston onnistumiset ja pelirutiinin parantaminen oli varmasti jonkinlainen plussa ja samoin se, että kukaan ei loukkaantunut. Erikoismaininta ja tsempparipalkinto matsista Vilppaan kapteenille Juho Nenoselle, joka näytti nauttivan joka hetkestä kentällä ja pelasi kaikki tilanteet ammattimiehen ylpeydellä!

Kiitokset Salon Vilppaalle rehdistä pelistä ja tsemppiä sekä Cuppiin että Pantteri-patsas jahtiin!