Miesten divarissa vakuuttavaa peliä

14.1.2018

Emil Uotila pelasi ennakkoluulottomasti RaPy:ä vastaan. (Arkistokuva)

Munkan yhteiskoulun kotiyleisö sai ajoittain nauttia taidokkaasta divarikoriksesta, kun MuKi esitteli välillä jopa kauden parastaan. Liikkuva puolustus, tiukka asenne ja tarkka heittopeli toivat MuKille jo kauden 13. voiton ja joukkue jakaa edelleen sarjan kärkipaikan yhdessä Loimaa Bisonsien kanssa.

Noin tunti ennen ottelun alkua kun seurasi vierasjoukkueen heittelyä niin MuKi-valmennuksen mieleen nousi tunne, että nyt tulee paha matsi. RaPyllä on erittäin kookas joukkue (Bittaye, Sukanen ja Vekkilä), sarjan monipuolisimpiin pelaajiin kuuluva laituri (Haapoja), ammattimies Ukrainasta pyörittämässä peliä (Schepkin) sekä monta hyvää roolipelaajaa. MuKilla puolestaan hieman vajaa kokoonpano, kun pitkät miehet Lähdetniemi & Tainamo sivussa sekä viime M1DB-pelissä loistanut Oksa toipumassa kotona.

MuKi oli treenannut koko viikon paikkahyökkäystä, sillä tiedossa oli vastustajan mieltymys asettautua enimmäkseen 2-3 paikkapuolustuksen. Harjoittelu kannattakin, sillä MuKin hyökkääminen ei töksähtänyt juuri missään vaiheessa ja joukkue purki vaivattomasti vierailijoiden eri puolustusmuodot.

Myös puolustustyöskentely toimi moitteettomasti, siitä kertoo pelitilanne 72-36 , kun peliä oli jäljellä vajaa 14 minuuttia. Loppuaika olikin sitten enimmäkseen pelailua ja MuKille ansaittu kotivoitto lukemin 92-73.

MuKijengi esitti vauhdikasta ja tehokasta korista toisen jakson puolivälistä kolmannen jakson puoliväliin. Pallonliike oli mallikasta ja korille mentiin hanakasti. Calvin Ward oli loistovedossa ja mies teki kovia koreja vahvojen ajojen päätteeksi. Hänen ja Okko Ailion +/- tilasto näytti lopulta +38, joten tämän kaksikon ollessa kentällä tapahtui MuKin kannalta hyviä asioita. Aloitusviisikkoon noussut Emil Uotila onnistui myös mainiosti ja kesällä mukavasti pituutta kasvanut Emppu tuottaa match up -ongelmia vastustajille. Pelinrakentajakolmikko Marttinen, Timonen & Rautasalo pelaa edelleen korkealla tasolla ja heidän pysäyttämisensä on vaikeaa kenelle tahansa.

Ensi viikonloppuna MuKi tekee roadtripin Keski-Suomeen ja joukkue pelaa kaksi ottelua viikonlopun aikana. Lauantaina MuKi kohtaa Äänekoskella Huiman ja sunnuntaina on vuorossa ottelu JyWe:ä vastaan Jyväskylän ”Monnarilla”. Seuraava kotiottelu onkin sitten todellinen mittari nuorelle MuKijengille, sillä sarjan kärkiporukka ja ennakkosuosikki Loimaan Bisons saapuu Munkkaan rumpuryhmineen sunnuntaina 28.1.