MuKi ajeli vuoristoradalla

16.10.2023

Miehet jatkoivat kauttaan sunnuntai-iltana Hyvinkäällä Pontevaa vastaan. Munkkalaisten ”geimi” heitteli laidasta laitaan, mutta joukkue pystyi raapimaan voiton värikkäiden loppuvaiheiden jälkeen 73-75.

Kautensa voitolla aloittanut MuKi jatkoi runkosarjapelejään kahdella jenkillä avausottelunsa jälkeen vahvistunutta HyPoa vastaan. Divareissa useamman kauden pelanneet Joshua Wilchcombe (203 cm) ja Sean Williams (195 cm) liittyivät Pontevan joukkueeseen. Vieraat jatkoivat lähes samalla kokoonpanolla kuin avausottelussaan. Poissa olivat Aarre Mäkinen ja Oiva Vanhasaari.

MuKi aloitti pelin huolellisesti ja osittain sen ansiosta myös tehokkaasti. Puolustus piti suhteellisen hyvin ja toisessa päässä kenttää osuttiin läheltä ja myös kaukaakin. Kotijoukkueen pistenikkari oli vahvasti vasenkätinen Wilchcombe, jonka vahvuutta ei MuKi-puolustus pystynyt alussa tunnistamaan. Ulottuva jenkkisentteri hyökkäsi terävästi vasemmalla kädellään ja pääsi heiluttamaan korisukkaa hieman liian helposti. Ottelun edetessä MuKi hoksasi mistä on kyse ja jenkkiin saatiin parempi ote.

Puoliajalle mentäessä Kisapojat oli kasvattanut reilun piste-eron (tilanne 32-47) ja täysin ansaitusti. Vierasjoukkue toteutti puolenkentän hyökkäyksiään mallikkaasti ja lähes jokainen pelaaja oli onnistunut korinteossa. Vastustaja oli jätetty alhaiseen pistemäärään eikä kukaan ollut virhevaikeuksissa. Joukkue siis siirtyi pukkariin hymyssä suin, mutta miten sieltä palattiin takaisin kentälle - se ei ollutkaan ilonaihe.

Kun pelikello näytti aikaa 34:20 loisti tulostaululla HyPon johto 67-60. Nuoret Pontevat olivat enimmäkseen kotimaisin voimin kuroneet eron kiinni ja päästelleet saman tien ohitse. MuKin puoliajan jälkeinen tekeminen näytti apaattiselta ja valinnat kentällä olivat pakotettuja. Ero avausjaksojen esitykseen oli valtava ja HyPo näytti menevän menojaan.

Sitten tapahtui jotain, mikä taas muutti vaunun kulkusuuntaa. MuKijengi otti kolme riistoa peräkkäisissä HyPo-hyökkäyksissä ja teki jokaisesta nopean korin. Kuin hetkessä tekemisen meininki oli jälleen oikealla tasolla. Kotijoukkueen hyökkääminen pysähtyi ja MuKi sai vauhtia jalkojensa alle. Munkkalaiset siirtyivät takaisin johtoon (70-73) ajassa 38:41, kun Jyri Eboreime naulasi tärkeän kolkin Waltteri Mäkelän drive and kick-syötön päätteeksi.

Loppuhetkien valinnat eivät kuitenkaan olleet aivan oppikirjasta, ja HyPolle tarjottiin useampaa mahdollisuutta kuitata menetetty johto. Myös vapaaheittojen osumatarkkuudessa oli toivomisen varaa. Jos vaparit olisivat osuneet loppuminuuteilla edes hieman paremmin niin turhalta kynsien pureskelulta olisi vältytty. MuKi suti lopussa heitot viivalta 3/9 ja ohiheitot mahdollistivat kotijoukkueelle useamman yrityksen voittoheitolle. Ne eivät kuitenkaan uponneet ja munkkalaiset pääsivät kääntämään keulat kohti kolmostietä mieluisa 73-75 voitto mukanaan.

Seuraavaksi MuKi kohtaa Pantterit syyslomasunnuntaina (22.10.) Herttoniemenrannan liikuntahallissa klo 17:00.

Ottelutilastot

Jyri Eboreime pussitti ratkaisevan kolmosen ottelun loppuhetkillä.