MuKi I sekä MuKi III jatkavat dominointiaan

29.10.2018

Munkkiniemen Kisapoikien ykkösjoukkue MuKi I sekä kakkosjoukkue MuKi III jatkoivat menneellä viikolla tappiottomia kausiaan. Ensin maanantai-illan huumassa MuKi I nappasi helpon voiton eteläisen alueen vitosdirressä Sykki Di Maresta lukemin 47-43 ja heti perään sunnuntai-iltana MuKi III kairasi eteläisen alueen nelosdirren kärkiottelusta pahasti vajaamiehisenäkin voiton lukemin 64-69.

MuKin kakkosjoukkue lähti otteluun haastavasta tilanteesta. Jengin ykköstykit Kille ”Killeri” Pesonen sekä Tom ”Tomppa” Åvist ilmoittivat lähtevänsä ensin mainitun mökille ”kalaan” ja viime kaudesta viisastuneena Riku ”Ridge” Piipari ilmoitti viime hetkellä joutuvansa force majeure tyyliselle työmatkalle. Viime kaudella Riksan peliäly oli hieman kateissa, kun vastaavanlaista pikkujoulukauden sunnuntaimatsin poissaoloa varten keksitty selitys oli ”aamulla haravoidessa pihaa kompastuin ja mursin kolme kylkiluuta, ei pysty kuukauteen pelaamaan”.

Itse pelissä game-plan oli simppeli. Kotijoukkue Ming Dynasty päästettiin välittömästi 20 pisteen karkumatkalle, jota pidettiin yllä aina viimeiselle jaksolle saakka. Juuri kun voitto alkoi jo maistua kotijoukkueen pelaajien makunystyröissä, otettiin kiri, jolla selkäranka katkaistiin vääjäämättömästi ja oman lohkon dominointia jatkettiin jälleen yhdellä Winstillä.

Voiton arvoa tosiaan nostaa sekä paha vajaamiehisyys kokoonpanossa, mutta myös se, että joukkueeseen oli tästä syystä nostettu haistelemaan miesten pelien tunnelmaa MuKin U19 junioripelaajia. Heillä ei vielä eväät näin kovatasoiseen sarjaan riitä, joten välillä ottelussa jouduttiin taistelemaan kahdella viittä vastaan. Myös vielä viime kaudella MuKin kolmosjoukkueessa kapteenin viittaa pidellyt Pyry Marttinen on joukkueen tulokas pelaajana vasta opettelemassa nelosdirren lainalaisuuksia ja hän ei ole vielä ollenkaan pystynyt adaptoimaan peliään kovatasoiseen sarjaan. Pyrhöliinostakin jouduttiin pitämään kentällä ottelussa jopa ratkaisuhetkillä.

Onneksi Munkkiniemen Kisapojista löytyy vielä joukkueita, jotka pystyvät pitämään yllä voittamisen kulttuuria.

MuKin kolmosjoukkue taas jatkoi ykkösdirre B:tä Raidersin vieraana ja sai Järvenpäässä oikein kunnon selkäpyykin numeroin 90-72. Ottelua ei johdettu sekuntiakaan ja jyrän alla oltiin kaikissa kentän kolkissa. Myös vaihtopenkillä. Valmennus ei ole alkukaudesta saanut joukkueesta lähellekään 100% suoritustasoa irti ainoassakaan pelissä ja se herättää ihmetystä. Sarja on oikein hyvätasoinen ja peleissä on pystyttävä optimisuorituksiin, että taululla numerot ovat itselle suotuisat. Kurssin muutosta päästään kokeilemaan heti tiistaina, kun sarjan voittajasuosikki Honka saapuu Munkkiniemeen vierailulle. Ottelu alkaa klo 19:00. Tervetuloa kannustamaan molempia joukkueita.

Myös U19 SM sarjassa ollaan yhden ottelun tappioputkessa, kun aina vaikeasta Karhuvuoresta käytiin hakemassa viikon takaisena lauantaina tappio KTP:tä vastaan lukemin 101-92. Kuten lukemat kertovat, ei puolustus varsinaisesti maittanut ja se ei KTP:n taitavaa joukkuetta vastaan ole koskaan hyvä taktiikka. U19 SM sarja jatkuu ensi lauantaina kotiottelulla Lahtea vastaan klo 12:20.