MuKi U17 voittoputkessa SM sarjassa

19.2.2019

Joukkue tyytyväisenä voiton jälkeen

Reilu viikko sitten kaatui Forssa vieraissa ja menneenä sunnuntaina Mukijengi antoi kyytiä sarjakärki Uralle kotiluolassa. Pleijaripaikka on karannut muutaman pisteen päähän, mutta yrittänyttä ei laiteta!

Ottelussa Feeniksiä vastaan alku- ja loppuminuutit menivät MuKilla vahvasti, mutta niiden välillä oli vaikeaa. Viimeisen jakson alkaessa tilanne näytti tukalalta: Feeniks Basket johti kymmenellä pisteellä, ja kotikatsomossa riitti riemua. Edelliset neljännekset olivat päättyneet 24 – 25, 22 – 13 ja 17 – 15.

Ajassa 33:40 MuKi nousi pisteen päähän ja meni johtoon aikalisän jälkeen. Feeniks onnistui vielä tasoittamaan (72 – 72), mutta seuraavat kolme koria ja kahdeksan pistettä teki MuKi. Tästä kotijoukkue ei enää ehtinyt toipua.

Neljä mukilaista kirjautti kaksinumeroiset pisteet: Mashrur Jahan (26 pistettä), Elmo Eräkangas (20), Nico Åvist (16) ja Joel Junttila (13).

Uraa vastaan Pirkkolassa 17. helmikuuta pelatun ottelun kaksi ensimmäistä neljännestä sujuivat odotetusti vieraiden lievässä hallinnassa. Kotijoukkue pelasi kuitenkin jaksojen loppuminuutit vahvasti ja oli puoliajalla ainoastaan kaksi pistettä tappiolla (42 – 44).

Tauon jälkeen ote siirtyikin kotijoukkueelle: kolmas neljännes MuKille 21 – 14. Viimeiselle jaksolle mentiin kotijoukkueen johtaessa viidellä (63 – 58). Kaarinalaisilta jäi loppukirivaihde löytämättä, ja MuKille tuli onnistumisia tasaisena virtana. Päätösneljännes kotijoukkueelle 26 – 16 ja koko ottelu 89 – 74.

Kotijoukkueen parhaat pistemiehet olivat Mashrur Jahan ja Jere Leppänen (18 kummallekin) ja vieraiden Lauri Hänninen (37). (Tarkemmat tilastot:

Seuraavaksi (10.3.) on vuorossa paikallisvääntö Helsingin Namikaa vastaan Malmin palloiluhallissa.