MuKin M1DA & U19 treeniryhmän kausi alkanut Kisiksen välimerellisessä ilmastossa

21.8.2019

"Onks SYKis kovii kissoi?"

Läpi kesän pari kertaa viikkoon pelivuoroilla MuKi III jengiltä koteloon ottanut osasto on treenannut nyt aktiivisemmin kolmatta viikkoa ja hikipisarat ovat virranneet pitkin Kisiksen parkettia sekä Malminkartanon portaita. Ilme on treeneissä ollut hyvä ja kunto sekä vire paranee kovaa tahtia kollektiivisesti koko ryhmällä.

MuKi sai alkukesästä villin kortin miesten ykkösdivisioona A sarjaan ja se toimikin kannustimena erittäin monelle pelaajalle jatkaa tiukkaa henkilökohtaista treenaamista ja fyysisten ominaisuuksien parantamista, eikä seuran vaihtoon kovin monella tullut tarvetta. Lisäksi kourallinen pelaajia osallistui maajoukkuetoimintaan ja oli myös mukana kesän EM-kisoissa eri ikäluokissa. Noista proggiksista on nyt jo ehditty palautumaan ja paluu harjoitusvahvuuteen sekä arkeen on realismia.

M1DA jengin osalta MuKin 2000-syntyneiden rungosta Eetu Lähdetniemi vaihtaa tulevaksi kaudeksi HBA:han ja Tomppa Niiranen Karkkilaan. Molemmille isosti tsemppiä tulevaan kauteen! Lisäksi armeijassa on kourallinen MuKilaisia ja Upinniemessä palvelustaan suorittaa Tume Oksa & Roope Karhunen sekä Santiksessa Pyry Marttinen, Karri Kortemaa & Robin Åvist. Alokasaikana treeneihin on toistaiseksi päässyt viimeiseksi mainittu kaksikko ja nähtäväksi jää, kuinka hyvin kaikkien osalta jatkokoulutuspaikka sallii kilpaurheilun yhdistämisen asepalvelukseen. Valmennus on myös vakavasti pohtinut sitä, että tulisiko jätkien jatkossa puhutella koutsia herra luutnantiksi.

Kotkassa ja KTP:n kesätreeneissä on myös meno ja meininki ollut tiukkaa ja siellä päässä harjoitusvahvuudessa on MuKilaisista Make Rautasalo, Okko Ailio, Jonde Timonen & Uotsi Uotila. Kaikilla on majapaikka myös Karhuvuoressa ja nuoret miehet tulevat kauden aikana sovittamaan koripalloa ja viimeistä lukiovuotta yhteen molemmilla paikkakunnilla ja molemmissa treeniryhmissä. Pelipaikkana tulee olemaan se, mihin jaloissa potku riittää ja toivon mukaan myös Korisliigassa on tarjolla ajoittain vastuuta. Kotkan päästä lisäksi ainakin Eero Hannikaisen voi suoralta kädeltä laskea MuKin M1DA jengin peleissä vastuuta saaviin jätkiin ja mahdollisesti joku muukin saattaa peleissä esiintyä.

Helsingin päässä uutta verta jengiin on tuonut Cedric Latimer, joka on pääsemässä pikkuhiljaa oikein hyvään vireeseen. Cedusta on joukkueelle varmasti suuresti hyötyä tulevalla kaudella, kunhan pelitapa saadaan iskostettua mieheen ja paikat pysyvät kasassa. Vanhoista -99 MuKilaisista Tuomo Antikainen on oikein hyvässä tikissä ja kunhan Rooman lomamatkat ja fuksiviikot Aalto-yliopistolla on taputeltu, on mies taas täysillä messissä treeni- ja pelivahvuudessa. Myös Enho Kaminen ja Maku Rajala täydentävät ison pään rotaatiota 99-ikäluokasta. -98 jätkistä taas Turkin Barbaari Allu Kuran on messissä ja kesän aikana kiloja on karissut pois oikein urakalla.

Lopuista 2000-syntyneistä Diego Saranen aloittaa intin tammikuussa ja ainakin siihen saakka treenimotivaatiota ja pelihaluja löytyy kuin pienestä kylästä. Filzu Halmesmäki taas käy lukiota kolmatta vuotta ja on täysillä mukana jengissä ja onpa nuorukainen myös aika-ajoin jopa dominoinut treeneissä. Vielä enemmän muutamia treenejä on kuitenkin dominoinut Miika Heinonen, joka on pikkuhiljaa pääsemässä terveiden kirjoihin ja miehen kesävire on kovalla tasolla. Näiden pelaajien lisäksi pari aikuisen ikäistä on vielä keskusteluissa mukana ja nähtäväksi jää, millainen kokoonpano jengin rungoksi muodostuu.

Vaihtelua rosterissa ottelusta toiseen tulee olemaan, mutta jokaisessa skenaariossa joukkueen nopeus sekä taito- ja heittotaidon taso on sellaisissa sfääreissä, että vaikka korin alla monissa tilanteissa edelleen hävitään, niin melkoisen hankalaksi vastustajan tekeminen on mahdollista saada. Ja mikäli tilanne näyttää kauden aikana heikolta, on mahdollista myös vaihtaa koko kokoonpanolista ja mennä pelaamaan M1DA:ta eteläisen alueen kolmosdivisioonassa pelaavalla MuKi III joukkueen rosterilla. Kesällä nuorempien kyyti on aika-ajoin ollut niin karua, että kyseessä olisi puhtaasti iskukykyä parantava keino.

MuKin U19 jengin runko koostuu taas loukkaantumisen jäljiltä paluuta tekevästä Allu Aglassingerista, Tony Rautiaisesta, Andrei Makarovista, Porvoon paluumuuttaja Joonas Laukkosesta, Elmo Eräkankaasta, Nikolas Gustavsonista, Eero Hannikaisesta, Joona Heinosesta, Nico Åvistista ja heidän lisäkseen muutamasta muusta 2003-2004 syntyneestä. Lisäksi parin Kotkan pään pelimiehen tilanne on vielä juuri tällä hetkellä auki. Jokainen pelaaja tästä ryhmästä kilpailee myös M1DA rosteripaikasta ja sitä kautta tekemisen meininki harjoituksissa on tiukkaa. Tavoitteena on kairata karsinnoista SM-sarjapaikka ja sen jälkeen lähteä puolustamaan pokaali neljättä kertaa peräkkäin MuKi-luolaan. Vaikka rosteri on kapeampi kuin edellisinä vuosina, on edellytyksiä siitä huolimatta erittäin iloiseen MuKi-korikseen ja pelaajamateriaali on henk. koht. taidoiltaan todella väkevä.

Treeniryhmään kuuluu siis kokonaisuudessaan reilut 25 pelaajaa, mutta paikalla on päivästä ja hetkestä riippuen noin 15 pelimiestä, kunhan kausi päästään kunnolla aloittamaan ja vakiovuorot alkavat pyörimään. M1DA jengi aloittaa kautensa treenipelien osalta viikon päästä keskiviikkona Korikouvoja vastaan ja sen lisäksi muutama muu harjoitusmatsi on jo sovittu tai tullaan sopimaan. Sarjakausi starttaa lauantaina 5.10 JBA:n vieraana Jyväskylässä, joten armonaikaa on vielä n. 6,5 viikkoa jäljellä.

U19 aloittaa kautensa reilun viikon kuluttua perinteiseksi muodostuneessa Rakveren turnauksessa ja sen lisäksi joku / joitakin harjoituspelejä tullaan pelaamaan ennen SM-karsintaa. Koripalloliiton arvonnat olivatkin kesällä Mukijengille menestys, sillä M1DA paikan lisäksi U19 jengille tuli seuran historian ensimmäinen SM-karsintaisännyys missä tahansa ikäluokassa! U19 sarjan toiset SM-karsinnat pelataan siis Munkassa tasan kuukauden kuluttua 21.-22.9. Toivotaan, että jengi pääsee siihen mennessä kuntoon ja meno olisi sitä kautta lennokasta!

Näillä eväillä kohti pre-seasonia!

 

//JT