MuKin M1DB ja U19 SM kaudet etenevät kohti huipennustaan

18.3.2019

Menneellä viikolla selviteltiin runkosarjasijoitukset päätökseen M1DB:n osalta ja Mukijengi onnistui nappaamaan kaksi vierasvoittoa Uraa ja Karkkilaa vastaan rutiinisuorituksilla. U19 SM sarjassa pelattiin myös runkosarjan viimeinen vierasottelu GTA:ta vastaan ja tarina tuossa matsissa oli täysin samanlainen. Voitto tuli vaikeuksien kautta. M1DB jatkuu välierillä ja U19 SM sarjassa on jäljellä vielä kaksi kotiottelua tulevalla viikolla ennen pudotuspelivaihetta.

Torstaina joukkue kävi Kaarinassa ja löi heti ensimmäisellä jaksolla eroa tauluun 20 pisteen verran. Sen jälkeen jalat hieman suoristuivat ja ratkaisupaikoissa toiminta ei ollut tehokkainta mahdollista loppuottelun aikana. Ero vaihteli 15-30 pisteen välimaastossa ja lopulta kun viimeinen pillin vihellys kuului, kirjattiin lopputulokseksi 73-99. Hienouksia matsi ei juurikaan tarjonnut, mutta vierasjengi pääsi hyvin harjoittelemaan palloskriinipuolustamista, jossa onnistuttiin kohtuullisesti. Kentän kingi oli Rautasalo, johon kotijoukkue ei saanut mitään otetta ottelun aikana.

Sunnuntaina vastassa oli aina vaikea Karkkila, jonka pelaamista on kaikessa yksinkertaisuudessaan äärimmäisen vaikea puolustaa. Jälleen kerran palloskriinipuolustamisen harjoitteleminen oli ottelun parasta antia ja se onnistuikin varsin hyvin Karkkilan jäädessä 63 pisteeseen. Hyökkäyksen puolesta ensimmäinen puoliaika meni hyvällä tasolla vierasjengin tehdessä 46 pistettä, mutta toisella puoliajalla palloa ei saatu pussukkaan mistään ja pelin taso tippui todella merkittävästi. Vahvasti sumputtavaa puolustusta vastaan täytyy saada ranteet kuumaksi ja sukka heilumaan, muuten tekeminen on aika vaikeata. Puolustus maistui kuitenkin koko matsin ajan ja siitä kaikki kunnia koko joukkueelle, mutta erikoispapukaijamerkki Joonas "Temppari" Timoselle, joka pystyi suuntamaan hyökkäyspään heikon päivän aiheuttaman pahan olon omaa puolustettavaansa kohtaan. Hyvä pelaaja pystyy auttamaan omaa joukkuettaan päivänä kuin päivänä.

MuKi sijoittui sarjassa lopulta neljänneksi rekordilla 16-6 ja kauteen ei mahtunut montaa heikkoa peliä. Rutiinitaso on saatu nostettua sarjan taso huomioon ottaen suhteellisen korkealle ja sillä pärjätään lähes kaikkia joukkueita vastaan. Hyvänä päivänä voitto tulee joukkueesta kuin joukkueesta. Seuraavaksi vuorossa on pudotuspelit ja puolivälierissä vastaan asettuu sarjavitonen Rahola. Sarja starttaa keskiviikkona MYKissä kello 19:00 ja mahdollinen game kolme samassa osoitteessa sunnuntaina kello 17:00. Kahdella voitolla pääsee välieriin, kahdella tappiolla kesälaitumille. Ottelusarja tulee ratkeamaan siihen, pystyykö MuKi määrittämään otteluiden tempon ja juoksemaan kenttää sekä sitä kautta pakottamaan vastustajan viemään rotaationsa penkin päähän saakka. Myös meneillään olevat yo-kirjoitukset luovat arvoituksellisen henkisen olotilan MuKin päälle pelaajien stressatessa kirjojen äärellä tai koetilanteissa aina, kun pelitossut eivät ole jalassa. On myös mielenkiintoista nähdä, että juokseeko kentällä amerikkalaisia ja jos juoksee, niin kummalla joukkueella.

U19 SM sarja jatkui Kallahdessa ja lauantai-illan hullutteluissa vastassa oli GTA. MuKi meni ensimmäisellä jaksolla parhaimmillaan vajaan 20 pisteen johtoon, mutta GTA:n energinen paikkapuolustus sekoitti koko lopputapahtuman sen verran väkevästi molempien jengien osalta, että kenelläkään ei jäänyt matsista kovinkaan paljoa lapsenlapsille kerrottavaa. Mainitaan nyt kuitenkin se, että MuKi johti ottelua alusta loppuun ja jokainen Andrei Makaroville pelatuista heittopaikoista tuli hienojen pelinlukujen jälkeen. Arska painoi palloa naruun kaaren takaa 7/12 tarkkuudella ja alkaa muuraamaan rooliaan joukkueen väkevänä 3 & D pelaajana. Toinen positiivinen asia on se, että Nikolas Gustavson on tekemässä paluuta kentille pitkäksi venyneen alaraajavamman jäljiltä ja kohta energiaa on taas muille jaettavaksi saakka.

U19 sarja jatkuu viimeisillä kahdella kotiottelulla ja välierät starttaavat kuun vaihteessa. Mukijengin sarjasijoitus tulee olemaan jokatapauksessa toinen, mutta pelillinen ilme on saatava korjattua viimeisten viikkojen aikana parempaan suuntaan ja Susijengistä (Auuuuuuuuuuuuuuuu) tuttu "kollektiivinen itseluottamus" löydettävä.