MuKin U19 ja miehet kotivoittoihin

3.12.2018

U19 SM sarja jatkui lauantaina kotiottelulla tulokasjengi GTA:ta vastaan ja sunnuntaina miesten M1DB kausi jatkui Kaarinan Uraa vastaan. Molemmista peleistä onnistuttiin kairaamaan suhteellisen helpot voitot.

Lauantaina GTA:ta vastaan MuKi aloitti vahvasti ja paukutti ensimmäiselle jaksolle eron yli 20 pisteeseen. Tämän jälkeen ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina kolmannen jakson loppupuolelle asti, kun GTA sai pienen kirivaihteen päälle. Missään vaiheessa voitto ei kuitenkaan ollut uhattuna ja loppulukemat kirjattiin MuKille 84-77. Kotijengiltä parhaassa iskussa pelissä oli Karri ”Karrikoira” Kortemaa, joka on mahtavalla tavalla ottanut isompaa roolia vastaan U19 jengissä kuluneella kaudella ja mm. kolmoset ovat tippuneet murhaavalla 45% tarkkuudella. Myös kaksikko Halmesmäki ja Gustavson pelasivat oikein mallikkaasti.

Sunnuntaina M1DB otteluun Kaarinan Uraa vastaan lähdettiin haastavasta tilanteesta, kun kaikki ison pään pelaajat olivat MuKilta sivussa ja ainoastaan Ailio, Uotila, Kaminen ja Karhunen kantoivat kolmospaikan pelaajina ison pään vastuuta. Vielä kun vihollisen lämmittelyjonoon ilmestyi mörkömäisen Ritanotkon lisäksi yksi Korisliigan parhaista kotimaisista ja nelospaikan pelaajana palkkansa ansaitseva Eldar Skamo, niin oli molskilla pirskeet valmiit alkaviksi.

Hieman yllättäen Ura ei päässyt käyttämään kilojaan hyödyksi ollenkaan ja MuKi alkoi Emil ”Uozi” Uotilan johdolla laittamaan palloa pussiin oikein urakalla. Kohti koria mentiin vauhdikkaasti ja Uran hidasjalkaiset pelaajat eivät pysyneet mukana laisinkaan. Puoliajalle mentiin tilanteessa 64-44 ja loppuottelu enemmän tai vähemmän pelailtiin pois, kun selvisi että Uralla ei pala juuri tuona pelipäivänä voitosta taistelemiseen riittänyt. Kaikki yhdeksän kotijengin pelaajaa osallistui koritalkoisiin ja kuusi heistä tuplanumeroisella määrällä. Menetyksiä oli ainoastaan 7 Uran 19 vastaan ja virheet voitettiin lukemin 23-15. Pelaaminen oli siis hyvin aktiivista ja aika-ajoin jopa aggressiivista.

Muutama peli vielä ja joululoman viettoon!