MuKin U19 sekä miehet rutiinivoittoihin

19.11.2018

U19 pelasi SM sarjaa lauantaina Sykin vieraana ja M1DB jatkui sunnuntaina kotiottelulla viime viikonlopulta tutuksi tullutta JyWeä vastaan. Molemmista otteluista onnistuttiin nappaamaan lopulta suhteellisen selkeät voitot.

Sykki haastoi MuKia tosissaan lauantaina ensimmäisen puoliajan ja vierasjengin otteissa oli havaittavissa pienimuotoista pelailun meininkiä. Kuitenkin ote tiukkeni pelin edetessä ja Sykki pakotettiin hyvillä joukkuepuolustuksilla vaikeisiin ratkaisuihin kaukana korista. Hyökkäyksessä MuKilla ei ollut vaikeuksia korintekotilanteiden luomisessa, mutta kaukoheitot eivät uponneet maaliin millään. Korinläheisyydessä meno oli kuitenkin niin vakuuttavaa, että loppulukemiksi kirjattiin 69-88. Vierasjengin parhaat pelissä olivat Gustavson, Karhunen, Halmesmäki sekä Eräkangas nelikko.

Sunnuntain M1DB ottelu Jyvskylän Weikkoja vastaan sai hiukan lattean alun, kun vierasjengin kokoonpanoa oli verottanut sekä JBA divaria ylempänä, että viime hetken loukkaantumiset ja sairastelut. JyWe sai otteluun ainoastaan 6 pelikuntoista pelimiestä. He tsemppasivat hyvin koko pelin, mutta valitettavasti se ei tällä kertaa riittänyt taisteluun voitosta. Lopputulos 100-53. Mukijengin parhaat matsissa olivat hyvään vireeseen päässyt Timonen sekä isosta päästä Aglassinger. Myös Åvist heittoharjoitteli itselleen muutaman onnistuneen pussituksen.

Pitkän viikonlopun tärkein tapahtuma käytiin kuitenkin maanantai-iltana Munkkiniemen ruotsalaisella yläasteella, kun MuKin M1DB sarjassa pelaavasta kolmosjoukkueesta ja sen pelaajista Markus Rajala sekä Karri Kortemaa haastoivat MuKin kakkosjoukkueen runkopelaajat Adolfssonin & Tahvanaisen 2 vs 2 turnajaisiin. Paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyksiä, kun jäljempänä mainittu kaksikko dominoi kenttää ja otti illan kuninkuuden voiton 7-3. Karri Kortemaa otti nassukkaansa tunnin aikana noin 30 kolmipisteistä ja Maku Rajalan eväät syötiin korin alla täydellisesti.

Vaikka itseluottamuksen täydellinen riistäminen nuorilta pelaajan aluilta ei ehkä kuulosta järkevältä, on se MuKin valmennuksen linjauksien mukaan aika-ajoin välttämätöntä. Kehitys voi tapahtua ainoastaan nöyrtymisen kautta ja siihen tällaiset tapahtumat ovat ainoa oikea ratkaisu. Mutta muistetaan jätkät, että koris on kivaa <3