Osui ja upposi

15.1.2019

MuKin alle 17-vuotiaat pojat nappasivat maukkaan kotivoiton Salon Vilppaasta.

Pirkkolassa 13. tammikuuta käyty taisto ratkesi varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla, kun Elmo Eräkangas kruunasi 33 pisteen iltansa voittokolmosella: peli MuKille numeroin 74 – 71.

MuKi vei kaksi ensimmäistä neljännestä ja meni tauolle 13 pisteen johdossa. Kolmannella neljänneksellä Vilpas kavensi etumatkan seitsemään.

Runsas minuutti ennen loppua salolaiset tulivat rinnalle (69 – 69) ja toistamiseen 18 sekuntia ennen päätöstä (71 – 71). Ohi ei Vilpas kuitenkaan päässyt, Leevi-Matias Taimelan (31 pistettä) armottomasta yrityksestä huolimatta. Loppuhuipennus räjäytti riemun kotikatsomossa ja lähetti vieraat pitkälle kotimatkalle.

SM-sarjataulukossa MuKi nousi tasapisteisiin Vilppaan kanssa. Kummallakin on neljä voittoa ja kuusi tappiota. Pudotuspelipaikankaan osalta peli ei ole vielä pelattu. Seuraavaksi (20.1.) MuKi kohtaa vieraspelissä paikallisvastustaja Sykin, joka on voittanut kuusi peliä kymmenestä.