Pantterit murisi MuKin kumoon

23.10.2023

Kisapoikien kauden avaustappio koettiin Herttoniemessä, kun kotijoukkue Pantterit puolusti heikosti heittäneen MuKin aseettomaksi.

MuKi aloitti ottelun suht mallikkaasti. Ensimmäisellä puoliajalla peli rullasi Hertsikan huudeilla Jyri Eboreimen tahdissa. Liukas takamies puhkoi Pantskujen puolustusta ahnaasti ja MuKijengi johti parhaimmillaan jo 10 pisteellä. Vain Panttereiden taitavan Mikey Besselinkin hurja avauspuolisko esti vierailijoiden karkaamisen suurempaan johtoasemaan. Pahoista loukkaantumisista urallaan kärsinyt laituri mätti tilastoihin peräti 22 pistettä puoliaikaan mennessä. Koppiin marssittiin taukotilanteessa 46-46.

Pantterit ilmeisesti teroitti kynsiään tauon aikana, sillä kotijoukkue sai vierailijat näyttämään pikku kissanpennuilta, kun kolmas jakso oli päässyt vauhtiin. MuKin pelistä katosi ajatus paineen alla ja pallonliike loppui konsanaan. Vaikeat ja nopeasti otetut heitonvalinnat sekä pallonmenetykset antoivat itähelsinkiläisille mahdollisuuden juosta helppoja pisteitä nopeilla hyökkäyksillä. Munkkalaisten on jatkossa syytä tulla kentälle terävämmällä asenteella, kun pidempi tauko on vietetty ja ottelun ratkaisuhetkien kannalta tärkeä kolmas neljännes käynnistyy.

Pantterit siis puolusti aktiivisesti ja sai MuKin hyökkäämisen tehottomaksi. Vierasjoukkueen iltaa himmensi vielä huono heittopeli, sillä palloa ei tunnuttu saavan sisään minkään viivan takaa. Ei kolkki- eikä vapariviivankaan takaa. Toivottavasti joukkuehyökkäys jouhevoituu kauden edetessä ja sen myötä myös osumatarkkuus paranee. Panttereille ansaittu voitto 83-73.

MuKi palaa ensi sunnuntaiksi (29.10.) Kisahalliin ja vastaan asettuu Kymenlaakson pikkukunkut - KTP. Coach Sauli ”Löde” Lanki on luotsannut joukkueensa vahvaan nousukiitoon, sillä KTP on aloittanut kauden komeasti kolmella voitolla. Ottelu alkaa klo 17:00, tervetuloa paikan päälle (vapaa pääsy).