Sarjapisteet plakkariin

9.10.2023

MuKi aloitti miesten divarikautensa voitokkaasti. Tyylipisteillä ei juhlittu, kun EBT kaatui Kisahallissa 63-47, mutta ne sarjapisteet – ne otetaan mielellään vastaan.

Korisukan heiluttaminen ei tahtonut onnistua kummaltakaan joukkueelta. Kauden avausottelulle tyypillistä jännitystä ja epävarmuutta näkyi joukkueiden otteissa. Valinnat ja viimeistelyt hakivat vielä parasta teräänsä ja pelaaminen näytti katsomoon fyysiseltä ”grindaamiselta”. MuKi sai puolustuksellaan pakotettua espoolaiset vaikeisiin ratkaisuyrityksiin ja vierailijoiden heittoprosentit jäivätkin varsin vaatimattomiksi. EBT:ltä onnistui korinteossa vain neljä pelaajaa, joista jässikän kokoinen Eshaq Safi tuotti päänvaivaa kotijoukkueen sisäpuolustukselle. Siitä tehtävästä MuKin Alen Kuran ja Humbert Pou saivat kuitenkin puhtaat paperit, sillä he saivat tarpeeksi häirittyä Safin osumatarkkuutta.

Munkkalaiset onnistuivat 2pt-heitoissaan vastustajaansa selkeästi tarkemmin (49% - 26%), mutta kolmoset kolisivat kummallakin joukkueella raudoissa (22% - 24%). MuKin ykkösratkaisijaksi nousi aktiivisesti hyökännyt Elias Lahdensuu, joka tekaisi ottelussa mukavan tuplatuplan 23/11. Kotijoukkueen iloinen yllättäjä oli Konsta Keränen. Urheilullinen takuri puolusti ahnaasti ja ajeli muutaman kerran röyhkeästi korille ottelun ratkaisuhetkillä.

Sarja-avauksen tulos oli MuKille mieluisa ja joukkueen on helpompi jatkaa eteenpäin nyt kun avausvoitto on takataskussa. Itseluottamuksen rakentaminen on helpompaa, jos työnteko kantaa hedelmää ja tulokset näkyvät taululla. Tämän tiedostaa myös joukkueen nuori päävalmentaja Enzo Kaminen: ”Kiva aloittaa kausi voitolla. Petrattavaa toki jäi paljon etenkin hyökkäyspäässä, mutta voittoon pitää aina olla tyytyväinen. Joukkueessa on positiivinen ilmapiiri ja pelaajat treenaavat hyvin, joten tästä on hyvä jatkaa kohti ensi sunnuntain vieraspeliä HyPoa vastaan.”

Ottelutilastot

Elias Lahdensuu oli hyvässä vireessä.