Syyskausi taputeltu!

14.12.2019

Japa Lehtoranta on alkukaudesta pystynyt koviin suorituksiin niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin. Kuva Kike E.

MuKin M1DA sekä U19 jengit ovat selviytyneet Helsingin miellyttävistä syksyn keleistä asiallisesti ja nyt on aika vetää hiukan happea joulutauon muodossa! M1DA sarjassa MuKi on juuri pudotuspeliviivan yläpuolella recordilla 4/5 ja U19 sarjasta jengi on onnistunut kairaamaan kakkostilan recordilla 7/2.

Miehissä kausi alkoi loistavasti ja neljän matsin jälkeen saldona oli hienosti kolme voittoa. Alkukauden harjoittelu oli tiukkaa sekä energistä ja se näkyi otteluiden lopuissa, missä MuKi onnistui kääntämään pelejä itselleen. Sitten koitti marraskuu ja lunta tuli tupaan neljässä peräkkäisessä matsissa. Käyrä huipentui otteluun Namikaa vastaan, missä paikallisvastustaja puki Mukijengille mekon päälle ja pyyhki Kisiksen lattian puhtaaksi ottaen reilun 40 pisteen voiton. Onneksi syksyn päätteeksi kurssi pystyttiin kääntämään Pyrinnön vieraana ja ottamaan tärkeä voitto. MuKilla koittaa kiireet tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana, sillä pelaamatta on 13 ottelua ja voittosarake olisi niiden aikana hyvä vähintään tuplata, että tavoite ja pudotuspelipaikka saadaan haarukkaan. KTP:n pääty treenailee pääasiallisesti Kotkassa, mikä tietenkin vaikeuttaa hiukan yhteispelin hiomista. Peleissä tämän ei kuitenkaan saa antaa vaikuttaa otteisiin, vaan otettava se enemmänkin haasteena vastaan.

Junnuissa kausi on edennyt vaihdellen ja hyviä otteita (sekä treeneissä että peleissä) on seurannut heikkoakin heikompia hetkiä! Hetkittäin valmennus on ollut kokonaisuuteen äärimmäisen tyytyväinen ja hetkittäin rasvannut kotona nailonköyttä. Voisikin klassisesti sanoa, että MuKin U19 jengin pahin vastustaja on joukkue itse. Kuten koripalloliitossa ja valmennuskoulutuksissa rakastetaan sanoa; ”paras versio itsestä” tulisi löytää jokaiseen tapahtumaan, niin harjoituksiin kuin peleihin. Vain siten on mahdollista pyrkiä kohti omaa potentiaaliaan. Nyt fokus on hiukan liikaa kateissa ja se heijastelee kokonaisuuteen. Kovin usein harjoitusten tavat ja tottumukset seuraavat mukana myös peleihin, joten kevätkaudella harjoittelun laatuun täytyy laittaa erikoisen paljon fokusta.

Onneksi vesisateiden PITÄISI pikkuhiljaa loppua ja auringonkin alkaa pilkottelemaan. Toivottavasti myös lunta saadaan maahan, että iltaisin pääsee harjoittelemaan pertsaa. Ja keväthän on jo melkein nurkan takana! ”When going gets tough, the tough get going”

 

//J.T

Emppu on ollut väkevä hyökkäyspäässä! Vaatii myös terveen itseoluottamuksen lähteä keskellä kautea pariksi viikoksi Pattayalle. Kuva Kike E.
Jonde Timonen on ollut totutusti jengin ykköstykki hyökkäyspäässä. Off-court suorittamisessa sen sijaan on melko paljon parannettavaa ja hakulomake Temppareiden uuteen kauteen on vieläkin tekemättä. Kuva Kike E.
Toinen KTP:n lahja MuKille on erittäin liukkaasti liikkuva Eero Hannikainen. Aina korrekti ja fiksu nuorimies on ajatellut vastustajan parasta alkukauden niin suurella sydämmellä, että ei ole viitsinyt heittää juuri laisinkaan kolmipisteisiä peleissä pussukkaan. Kuva Kike E.
Elmo Eräkangas on kehittynyt hyvää tahtia alkukauden. Enää puolustuspäässä valmennuksen ei tarvitse sulkea silmiä aivan jokaisessa pallonhallinnassa. Kuva Kike E.
Nikolas Gustavson on pelannut paljon matseja alkukaudesta sekä M1DA sarjassa että U19 sarjassa. Toissa kierroksella Keksi pahoinpiteli HNMKY:n painamalla toinen toistaan kovemmilla koreilla 50 pongoa pöytäkirjaan. Erittäin lahjakkaan korintekijän fokuksen saaminen oikeaan osoitteeseen on vähän kuin koiranpennun saaminen olemaan liikkumatta sitä kuvatessa. Melko haasteellista. Kuva Kike E.
U19 jengin kapteeni Tony Rautiainen on pelannut nousujohteisen syyskauden. Vielä kun herra ymmärtäisi oman geiminsä potentiaalin, niin vastustajalle saattaisi tulla kylmiä hetkiä korin läheisyydessä. Kuva Kike E.