U17 CEYBL hienosti käyntiin

16.1.2018

MuKi otti mahtavan voiton espanjalaisista CEYBL:n ykkösvaiheessa.

MuKin 2001 syntyneet pojat olivat viikonloppuna pelaamassa EYBL:n Keski-Euroopan lohkon ensimmäistä vaihetta ja tuloksena sieltä saatiin hieno turnausvoitto puhtaalla pelillä. Kuitenkin tärkeintä antia turnauksessa oli nähdä se, että nuoret miehet ovat kehittyneet henkisellä puolella selkeästi ja joukkuepelaamisen viitteitä alkaa pikkuhiljaa näkymään kaikessa tekemisessä sekä kentällä, että kentän ulkopuolella. 

MuKin U19-jengin nuorin ikäluokka on siinä mielessä onnellisessa asemassa, että jokaisissa harjoituksissa vastassa on seuran vanhemmat pojat, jotka aika ajoin antavat sellaista kylvetystä ja oppituntia 2001-pojille, että oksat pois. Jokainen tilanne täytyy pelata täysillä, mikäli meinaa treeneissä pärjätä. Myös joukkuepelaamisen suhteen itsekeskeisyys kitkeytyy hyvin ryhmäkurin tuloksena pois ja kaikenlainen leijuminen loppuu ennen kuin se ehtii edes alkaa. 

Kuitenkin vaikka eteenpäin on selkeästi menty, niin töitä riittää tehtäväksi. Pelien sisällä näkyy vielä selkeästi merkkejä siitä, että omaa pistetehtailua ruvetaan miettimään liikaa ja ratkaisut ovat liian hätäisiä. Varsinkin heikkoina hetkinä paketti ei tunnu millään kestävän kasassa ja pelin taso laskee merkittävästi. Luottamus jengikaveria kohtaan pitää saada nostettua vielä korkeammalle tasolla ja omissa henkilökohtaisissa ratkaisuissa täytyy pystyä säilyttämään punainen lanka sekä hyökkäys- että puolustuspäässä paremmin hyppysissä. 

Turnauksessa pelattiin kaksi hyvätasoista peliä alkuun ja sen jälkeen kaksi viimeistä vastustajaa jäivät heidän pelaajien loukkaantumisista ja poisjäänneistä johtuen hieman jalkoihin. Kuitenkin kaiken kaikkiaan turnaus oli onnistunut ja jokaisessa pelissä päästiin kehittämään omaa peliä  ja hiomaan sitä parempaan kuntoon. Varsinkin Madridin jengiä vastaan pelattu ottelu jäi varmasti kaikkien mieleen pitkäksi aikaa. MuKin 01-ikäluokka on tahkonnut Baltian puolen EYBL-sarjaa jo vuosikausia ja kaikki vihollisjengit ovat siellä jo erittäin tutuksi tulleita. Näissä turnauksissa kaikki vastustajat ovat uusia samoin kuin ympäristö missä pelataan ja sen ainakin valmennus kokee positiiviseksi asiaksi. 

Touko Tainamo valittiin turnauksen All-Star viisikkoon ja se valinta tuli täysin oikeaan osoitteeseen. Nuori mies on malttanut kuntouttaa itsensä loukkaantumisten jälkeen täyteen pelikuntoon ja pituutta on myös tullut jo koriksen pelaajalle ihan kunnioitettava määrä. Toke pystyy haastamaan korin alla kenet tahansa ja kilpailuvietti on hurja. Kun vielä vähän syöttötaitoa hiotaan ja jalat saadaan käymään yhtä kovaa kuin suu, niin poika varmasti taistelee paikasta ensi kesän U18-maajoukkueeseen. 

Toinen maininnan arvoinen ja erittäin hyvin pelannut poika turnauksessa oli Joonas Laukkonen, joka on kehittynyt valtavasti kauden aikana. Ratkaisut ovat pääosin hyviä ja puolustuksessa oma tontti hoidetaan moitteetta. Myös joukkuepuolustaminen, joka vielä viime kaudella oli selkeä heikkous, on parantunut todella paljon. 

Ylipäänsä jokainen pelaaja suoriutui hyvin ja voi olla turnaukseen tyytyväinen. Vielä kun aiemmin kaudella loukkaantuneet saavat enemmän harjoitusta alle ja pääsevät täyteen kuntoon, niin joukkueelta voi odottaa selkeää tasonnostoa seuraavaan turnaukseen. Se onkin tarpeen, koska marraskuussa Puolassa vastassa olevat jengit ovat astetta kovempia kuin menneenä viikonloppuna Budapestissa.

Linkki ottelutuloksiin

Puolustus oli järkevää: pallonskriinit mentiin alta "ei heittäjien" kanssa.