15.11.2018

Jere puolustustehtävissä...

MuKin 17-vuotiaat pojat eivät pystyneet vastaamaan vieraissa Ura Basketin loppurynnistykseen.

Kovatempoinen ja hyvätasoinen peli tarjosi myös ilonaiheita Kaarinaan isänpäivänä matkustaneille mukilaisille. Jännitystä riitti viimeiselle neljännekselle saakka.

Tasaisella avausjaksolla johtoasema vaihtui, ja ensimmäiselle tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa kolmella pisteellä 28 – 25. Toisella jaksolla MuKi käväisi johdossa (34 – 35), mutta puoliaikaan mennessä kotijoukkue onnistui karkaamaan 11 pisteen päähän 53 – 42. Tilanne näytti helsinkiläisittäin hieman huolestuttavalta.

Kolmannen neljänneksen alkuminuuteilla Ura kasvatti johdon 12 pisteeseen (59 – 47), mutta sen jälkeen MuKi sai hengen päälle ja onnistui kerran toisensa jälkeen. Kun 27. peliminuutti oli täyttymässä, MuKin Jere Leppänen tasoitti lukemiksi 63 – 63. Jakson viimeisellä minuutilla ottelu oli hetken MuKin hyväksi 67 – 69. Uran Edvard Gullichsen vastasi kakkosella plus bonuksella, joten viimeiselle kympille lähdettiin kutkuttavassa tilanteessa 70 – 69.

Ottelun loppua kohti kotijoukkueen heitot alkoivat pudota vastustamattomasti, ja Ura-johto venyi noin 10 pisteeseen. MuKin täytyi yrittää ratkaisuja kolmen pisteen kaaren takaa, mutta pistetili ei suostunut pakolla karttumaan. Ura sai kaunisteltua loppulukemiksi 103 – 84.

Uran Lauri Hänninen hurjasteli 43 pistettä. Littoisten monitoimitalossa selvästikin viihtyvä MuKin kapteeni Elmo Eräkangas keräsi 41 pistettä ja 15 levypalloa.

Kotijoukkue saalisti kolmosilla peräti 60 pistettä, kaksi kertaa enemmän kuin vierailija. Vastustajan pallonmenetyksistä Uralle tilastoitiin 24 pinnaa MuKin 10:tä vastaan.

Pojat haastoivat kuitenkin hienosti kovan kaarinalaisryhmän, ja riemukkaalla kolmannella jaksolla MuKi esitti kauden parasta peliään. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan SM-koitokseen sarjajohtaja Helsingin Namikaa vastaan. Odotettu paikalliskamppailu pelataan Munkkiniemessä 25. marraskuuta.