U17: Vahva alku kantoi voittoon

9.11.2018

MuKin 17-vuotiaat pojat ottivat kotivoiton Feeniksistä ja kohensivat sijoitustaan tiiviissä SM-sarjataulukossa.

Sunnuntai-illan (4. 11.) pelin avausjakso oli kotijoukkueelle menestys ja forssalaisvieraille katastrofi: 10 minuutin pelin jälkeen taululla loistivat lukemat 25 – 6. Sen jälkeen pisteitä tehtiin tasaisesti puolin ja toisin, ja lopussa eroa oli samat 19 pistettä kuin avausneljänneksen jälkeenkin. Kaivatut sarjapisteet MuKille tuloksella 96 – 77.

Kotijoukkueen pelaajista kolme rikkoi 20 pisteen rajan: Elmo Eräkangas (29 pistettä), Akseli Karppinen (23) ja Mashrur Jahan (20).

Feeniks Basketin tehomiehenä hääri Niilo Tammi, joka pussitti 33 pistettä; peliminuuttejakin tosin kertyi massiiviset 38. MuKilta kukaan ei urakoinut yli 30 minuuttia. Vastaavasti alin henkilökohtainen peliminuuttimäärä Feeniksillä oli noin puolitoista, MuKilla vajaat kymmenen.

Kauden toinen kotivoitto nosti MuKin neljään pisteeseen pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. Taulukko on kuitenkin tasainen: samoissa pisteissä on neljä muutakin joukkuetta. Sarjakärjessä porskuttaa Helsingin NMKY, joka on voittanut kaikki pelaamansa neljä ottelua.

Isänpäivänä MuKi matkaa Ura Basketin vieraaksi Kaarinaan. Kummallakin joukkueella on samanlainen tilasto: kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Sen jälkeen onkin ohjelmassa koti- ja paikallispeli Namikaa vastaan. Merkintä kalenteriin 25. päivälle marraskuuta, ja kaikki kynnelle kykenevät silloin Munkkiniemeen! Lupa on odottaa kiihkeää kamppailua, jossa kannustusjoukot ovat tarpeen.