Salossa pirteää peliä

28.2.2018

Roope "Mesikämmen" Karhunen oli vedossa Salossa.
Roope "Mesikämmen" Karhunen oli vedossa Salossa.

A-poikien VK-sarjassa oli vuorossa matka Saloon, missä vajaamiehiset joukkueet taistelivat sarjapisteistä. MuKi oli matkassa kahdeksan pelaajan voimin ja koko joukkue onnistui päivän ottelussa hienosti.

Hiihtoloma oli päättymässä, mutta osa A-pojista oli edelleen reissun päällä. Myös loukkaantumiset verottivat pelaajia ja lähes samaan aikaan pelattu ASM-ottelu HNMKY:tä vastaan aiheutti haasteita tarvittavan pelaajamäärän kokoamisessa. Saloon saatiin kuitenkin 8 pelimannea ja kyseinen ryhmä hoiti hommansa hienosti. Myös kotijoukkueella oli vain 8 pelaajaa kokoonpanossaan.

Salon urheilutalolle oli saapunut yllättävän suurilukuinen yleisömäärä ja ilmeisesti se sytytti vieraat pelaamaan. MuKi liikutti palloa fiksusti ja korin alta löytyi usein vapaa pelaaja. Jos eivät kaukoheitot lauantaina oikein pudonneet niin hyökkäyslevypalloja joukkue haki sitten urakalla (21 kpl), vaikka ns. sentteriosasto puuttuikin. Puolustus pysyi hyvin kasassa ja kun levypallopeliäkin dominoitiin niin sarjapisteet lähtivät kohti Munkkiniemeä lukemin 56-84. Hieno esitys koko joukkueelta.

Vieraiden ykkönen oli tyylikkään ottelun pelannut Roope Karhunen. Kauden aikana pituutta kasvanut ja eteenpäin mennyt Roope väänsi hienot statsit (22/13) monipuolisesti. Positiivinen yllättäjä oli myös polvivamman jälkeen kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Lauri ”Leit” Laaksonen, joka nosteli nättejä hook-heittoja kummallakin kädellä. Kotijoukkueen tehokkain oli Patrik Poutiainen.

MuKi tavoittelee vielä AVK1-sarjan ykköstilaa ja isännyttä lopputurnaukseen. Se ei tosin ole enää omissa käsissä, mutta mikäli MuKi 2 voittaisi kauden loput pelit ja sarjakärki lakeuksilta kompastuisi kerran ennen runkosarjan päättävää ottelua KarhuKobrat - MuKi 2 niin runkosarjan voitto ratkaistaisiin juuri tuossa ottelussa.