Lopputurnauspaikkoja MuKille

12.3.2018

MuKin U17-joukkue tuulettaa CEYBL:n runkosarjan voittoa.
MuKin U17-joukkue tuulettaa CEYBL:n runkosarjan voittoa.
C-pojilla hyvät fiilikset voittoisan SM-turnauksen jälkeen.
C-pojilla hyvät fiilikset voittoisan SM-turnauksen jälkeen.
Kuten myös minipojilla Liettuassa.
Kuten myös minipojilla Liettuassa.

Viikonlopun vilskeessä MuKi hankki ainakin kaksi lopputurnauspaikkaa, kun 06-pojat selvisivät BBBL:n lopputurnaukseen ja 01-pojat etenivät puolestaan EYBL:n superfinaaleihin. Myös C-pojat voittivat viikonlopun SM-ottelunsa ja tie lopputurnaukseen on avoinna. A-pojat kävivät lauantaina aallonpohjalla, mutta sunnuntaina joukkue nousi kohti aallonharjaa.

Kansainvälisillä kentillä pelasivat viikonlopun aikana MuKin 06- ja 01-pojat. Minipojilla oli vuorossa BBBL:n kolmas alkuturnaus Siauliaissa (LIT) ja nuoremmat A-pojat pelasivat CEYBL:n runkosarjan toisen turnauksensa Puolassa (Zary). Kumpikin joukkue esiintyi edukseen ja tuliaisina kotiin tuotiin liigojen lopputurnauspaikat.

Minipojat voittivat viikonlopun viidestä pelistään kolme ja joukossa mm. kova päänahka siihen asti voittamattomana pelanneesta Moskovan Dynamosta. MuKijengin runkosarjan rekordiksi muodostui 9-5 ja sillä joukkue sijoittui lohkonsa kärkipäähän. Samalla jäbät lunastivat paikan toukokuun alussa Riiassa pelattavaan BBBL:n lopputurnaukseen ja sinne pojat lähtevät intoa puhkuen.

Viisi vuotta vanhemmat mukilaiset päättivät runkosarjan ottelunsa CEYBL:n U17-sarjassa. Ja millä tavalla se tapahtuikaan. Joukkue voitti syksyn avausturnauksessa kaikki neljä matsiaan ja sama tahti jatkui myös Zaryssä. Vain viimeisessä sijoituksen kannalta merkityksettömässä ottelussa pojat kärsivät tappion USK Prahalle, mutta kaikki muut pelit MuKijengi klaarasi ja runkosarjan ykköspaikka varmistui lähes täydellisellä rekordilla 7-1. MuKin 01-pojat etenivät näin ensimmäistä kertaa EYBL:n superfinaaleihin ja se on hieno palkinto pitkään yhdessä olleelle joukkueelle. Viime vuonna joukkue oli ensimmäinen lopputurnauksesta ulos jäänyt joukkue, mutta nyt jengi raivasi tiensä Keski-Euroopan lohkosta (CEYBL) Vilnassa pelattaviin finaaleihin.

C-pojat (04-05) jatkoivat omaa SM-sarjaansa viikonloppuna Turussa, missä MuKi kaatoi ensin LoKoKoArskan ja sen jälkeen TuNMKY:n. Voittojensa ansiosta munkkalaiset tarrasivat tiukasti kiinni toukokuussa Kisakalliossa pelattavaan SM-lopputurnaukseen, mutta joukkueella on kuitenkin vielä yksi alkuturnaus jäljellä ennen kuin finaaliturnauksen joukkueet ovat selvillä. MuKi on toisena lohkossaan voittosuhteella 5-1 ja kotiturnauksessa 7.4. MuKijengi kohtaa niskaansa hengittävät KTP:n (4-2) ja Pyrinnön (4-2). Silloin MuKi-pojat taistelevat pääsystä SM-mitalikamppailuihin.

MuKin B-pojilla oli vapaata viikonlopun aikana, mutta BSM:ssä pelattiin Kisapoikien kannalta mielenkiintoinen kierros, kun pykälää ylempänä sarjassa oleva Ura kärsi niukan yhden pisteen tappion HNMKY:lle. Nyt Ura, MuKi ja HNMKY taistelevat kiihkeästi viimeisestä välieräpaikasta. MuKi on Uran edellä keskinäisissä otteluissa, mikäli joukkueet päätyvät samaan pistemäärään. Jos taas HNMKY voittaa kaikki loput kolme peliään niin heillä on puolestaan etulyöntiasema Uraan ja MuKiin verrattuna. Jännäksi menee B-poikien viimeiset ottelut.

Kotimaassa pelanneille A-pojille viikonloppu oli kaksijakoinen. Lauantaina joukkue otti nokkaan ensimmäistä kertaa kauden aikana eikä poikien esityksessä ollut hurraamista. Vetelä, pehmeä, vaisu, haluton, flegmaattinen ovat adjektiiveja, jotka kuvastivat kotijoukkueen peliä ehkä parhaiten ja hyvin pelannut HoNsU vei ansaitusti ASM-sarjapisteet mennessään. Joukkue kuitenkin viestitteli itsensä illan aikana uuteen iskuun ja seuraavana päivänä ryhtiliike olikin tapahtunut, kun jengi kohtasi Aalto Basketin M1DB:n runkosarjan viimeisessä ottelussa. MuKijengi pöllytti teekkareita lopulta reiluin numeroin ja on mielenkinntoista nähdä jatkuuko nousuvire myös tulevana keskiviikkona, kun MuKi kohtaa JyWe:n ensimmäisessä puolivälierässä Mykissä klo 19:00?