MuKi M1DB-välieriin – vastassa HNMKY

20.3.2018


MuKi joutui vääntämään tosissaan JyWeä vastaan, jotta jatkopaikka ratkesi munkkalaisten eduksi. Kokenut Weikko-jengi piti nuorta vastustajaansa tiukoilla koko ottelusarjan ajan, mutta lopulta liike ja vauhti pysäytti keskisuomalaiset.

MuKi aloitti ottelusarjan viime keskiviikkona kotivoitolla oltuaan takaa-ajajana lähes 34 minuuttia. Toisessa pelissä perjantaina JyWe piti tahtipuikkoa hallussaan koko ottelun ajan, vaikka Kisapojat nousi viime hetkillä aina pisteen päähän. Voittoon asti loppukiri ei kuitenkaan kantanut ja Weikot tasasi ottelusarjan 1-1.

Ratkaiseva kolmas ottelu pelattiin sunnuntaina Mykissä ja hallille oli saapunut kauden ennätysyleisö. Myös espoolaisia Weikko-faneja (???) riitti katsomoon ja sehän oli tietysti mukavaa tunnelman kannalta. Lukuisten katsojien edessä kotijoukkue olikin hereillä ensi kertaa ottelusarjan aikana myös alkuminuuteista lähtien eikä vastustajalle annettu reilua kymmenen pisteen johtoa heti kättelyssä. JyWelle ottelu oli peräti viides kahdeksan päivän sisällä, joten MuKi halusi pitää tempoa yllä ja joukkue pelasi läpi ottelun normaalia pienemmällä viisikolla vauhdinpidon turvaamiseksi. Kotijoukkue oli myös jättänyt settien ja screenien käyttämisen vähemmälle, sille JyWen vaihtava miespuolustus oli saanut MuKin liikkeen töksähtelemään. Olikin aika siis palata MuKi-korikseen nimeltä ”syötä-leikkaa-täytä-käännä”.

MuKin peli olikin aktiivisempaa ja heittokin tuntui uppoavan tarkemmin, kun paikat oli luotu extra-syötöillä. Puolustuksessa pystyttiin pitämään vastustajan ykköspyssy Glenn Stokes kurissa (4 pist.) ja kun levypalloissakin oltiin vahvempia niin ottelun alussa hankitusta johtoasemasta ei enää luovuttu ja MuKi nappasi välieräpaikan lukemin 86-71.

Munkkalaisten Calvin Ward pelasi hyvän ottelusarjan ja nosti suoritustasoaan oikealla hetkellä. Saman teki myös lupaava Eetu Lähdetniemi, jonka otteisiin on tullut lisää varmuutta ja rohkeutta. Takamiesosastolta päätään nosti Markus Rautasalon vauhdikkaat esitykset ja Robin Åvistin heittokäsi on tällä hetkellä lämpöinen.

JyWe taisteli vahvasti läpi koko ottelusarjan ja näytti samalla kokemuksen merkityksen pudotuspeleissä. Nuorempia mukilaisia vietiin välillä pahastikin ja oppia jaettiin oikein kunnolla. Keskisuomalaiset osoittivat myös olevansa herrasmiehiä ja pelasivat reilusti läpi ottelusarjan. Mukavia veikkoja nuo Weikot.

MuKin välieräsarja alkaa keskiviikkona HNMKY:tä vastaan Malmin palloiluhallilla klo 18:30. Runkosarjassa kakkoseksi sijoittunut Namika on fyysinen, vauhdikas ja miehekkäästi puolustava joukkue, joten lähinnä A-pojilla pelaava MuKi saa mahtavan tilaisuuden hyödyntää otteluiden kovuus ja periksiantamattomuus tulevaisuutta ajatellen. Runkosarjassa keskinäiset ottelut menivät 1-1, mutta HNMKY on vahvistanut rivejään vuodenvaihteen jälkeen ja joukkue on erittäin fyysinen tähän sarjaan. Tervetuloa seuraamaan semifinaaleja niin Malmille kuin Munkkiniemeenkin.