What a game!

25.3.2018


Lauantaina pelattu toinen välierämatsi MuKin ja HNMKY:n välillä tarjosi katsojille huikeaa viihdettä. Korkeatasoisessa ottelussa nähtiin mieletöntä yritystä ja ja hienoja onnistumisia kummaltakin joukkueelta. MuKi veti lopulta pidemmän korren ja tasoitti semifinaalit tilanteeseen 1-1.

MuKi oli saanut ensimmäisessä välierässä HNMKY:ltä oppitunnin pelikovuudesta. Sen oppimista helpotti poikien ”istuminen eturivissä”, sillä toisessa semifinaalissa Munkan pojat tiesivät mitä on tulossa ja peli-ilme oli sitä mitä pitikin. Jalka liikkui sähäkästi, intensiteetti oli korkealla ja tilanteisiin mentiin rohkeasti. MuKilla oli puoliaikaan mennessä kasassa jo 45 pistettä, kun niitä tehtiin ensimmäisessä ottelussa yhteensä vaivaiset 48 pist.

Namika pyöritti kapeampaa rotaatiota, kun taas kotijoukkue heitti kentälle tuoretta jalkaa. Hyvällä energialla ja itseluottamuksella pelannut MuKijengi upotti läjän kaukoheittoja naruihin hurjalla prosentilla, kun sukkaan suhahti peräti 19 kolmosta (33 yritystä). Myös Namika osui viivan takaa tarkasti ja jos heitto meni ohi niin väkivahva Arsene Towa kävi möyhimässä hyökkäysribarin haltuunsa.

Kotijoukkue johti jo 13 pisteellä, kun aikaa oli jäljellä reilut 5 minuuttia. HNMKY ei tavoilleen uskollisena kuitenkaan luovuttanut, vaan joukkue nousi tasoihin lähinnä järjettömän kovan hyökkäyslevypallopelaamisen ansiosta. Nuoremmat, pienemmät, kevyemmät mukilaiset tekivät minkä pystyivät, mutta Namika repi irtopallot itselleen ja nosti väkisin tasoittavat pisteet korin alta.

Ottelun ratkaisu tapahtui vasta viimeisillä sekunneilla. Tasatilanteessa 102-102 MuKi pyöritti hyökkäystään ja nousukuntoinen Joonas Timonen ajoi ahnaasti korille. Heitto meni kuitenkin ohi, mutta korin alla oli elämänsä kevättä pelaava Eetu Lähdetniemi, joka antoi Arsene Towan maistaa omaa lääkettään ja repi hyökkäysribarin vahvan sentterin edestä. ”Löböä” rikottiin nostoyrityksessä ja poika naulasi jälkimmäisen vaparin sisään vieden MuKin pisteen johtoon vain neljä sekuntia ennen loppua. HNMKY pelasi viimeisen kuvion sivurajansyöttäjälle (Vallila), mutta häntä puolustanut Pyry Marttinen haistoi tilanteen hyvin ja sai näppinsä väliin eikä vieraat saaneet enää heittoa aikaiseksi.

MuKin Cal Ward pelasi kauden parhaimman pelinsä loistavalla hetkellä. Liukas laituri heitti kolkit upeasti 7/9 ja varsinkin loppuhetkillä jenkki teki kovia koreja. Parempia heitonvalintoja ottanut Ward sai vahvaa tulitukea lähes jokaiselta Kisapojalta ja joukkue näytti pystyvänsä vastaamaan Namikan pelikovuuteen.

Sarja jatkuu Malmilla ensi tiistaina ja silloin nähdään pystyykö MuKi jatkamaan samalla sykkeellä myös Namikan kotiluolassa.