Munkkiniemen Kisapojat taistelee SM-mitalista

9.3.2014

Tuukka Jaakkolan sentterinliikkeitä olisi ihastellut myös itse Kareem Abdul-Jabbar, tai ainakin Pekka "Löbö" Lähdetniemi.
Tuukka Jaakkolan sentterinliikkeitä olisi ihastellut myös itse Kareem Abdul-Jabbar, tai ainakin Pekka "Löbö" Lähdetniemi.
Enzo Kaminen oli hyvässä heitossa Honkaa vastaan...
Enzo Kaminen oli hyvässä heitossa Honkaa vastaan...
Kuten myös Pyry Marttinen.
Kuten myös Pyry Marttinen.
Verta, hikeä, mutta ei kyyneleitä. Jesper "JG" Grimbergenin otsaan tuli aikamoinen vekki ja kaveri sanoi: ei tunnu missään, pitää vaan vähän pyyhkii otsaa.
Verta, hikeä, mutta ei kyyneleitä. Jesper "JG" Grimbergenin otsaan tuli aikamoinen vekki ja kaveri sanoi: ei tunnu missään, pitää vaan vähän pyyhkii otsaa.

MuKin mainiot 99-pojat varmistivat tänään paikkansa B-nuorten mitalipeleihin, vaikka ottelukierroksia on joukkueesta riippuen jäljellä vielä 2-3 kpl. Munkkalaiset pistivät Tapiolassa pystyyn puolustusklinikan ja demoryhmäksi joutui espoolainen Honka. MuKi vei voiton Helsinkiin numeroin 38-64.

Kesällä 2013 MuKin B-pojat harjoittelivat ahkerasti, mutta maltilla ja mielekkäästi tavoitteenaan saavuttaa paikka vuotta vanhempien poikien SM-sarjassa. Karsintavaiheessa Kotkassa jännitettiin riittääkö poikiemme fysiikka tai taidot kookkaita 98-poikia vastaan.Jännitys oli kuitenkin turhaa, kun nuori joukkue pelasi tiensä hienosti valtakunnalliseen pääsarjaan. Viimeisen karsintapelin jälkeen joukkue asetti Karhuvuoren pukukopissa itselleen tavoitteen – mitalipelit.

Tänään tuo tavoite sitten toteutui, kun pojat taistelivat upean voiton Hongasta. Rehellisyyden nimissä täytyy todeta, että MuKi on pelannut yli odotusten, ainakin valmennuksen mielestä. Pojat ovat ymmärtäneet miten isompia ja fyysisempiä kavereita vastaan tulee pelata mikäli haluaa poistua kentältä voittajana. Heittokilpailulla se ei onnistu, vaan joukkueen tulee puolustaa yhtenäisesti ja suurella sydämellä. Ja sitä sydäntä löytyy Munkkiniemen Kisapojista.

Ottelu Honkaa vastaan alkoi hieman nihkeästi. Kotijoukkueella oli latinki huipussaan ja vain Pyry ”Pyffe” Marttisen hyvä heittopeli alkuminuuteilla piti vierailijat tuntumassa. Honka oli ottanut erikoistarkkailuun MuKin terävimmät syömähampaat Tuomo ”Isäntä” Antikaisen ja Miika ”Miguli” Heinosen. MuKijengistä löytyi kuitenkin syvyyttä ja vaihteeksi penkiltä aloittanut Enzo ”Ende” Kaminen naulasi kentälle astuttuaan välittömästi viisi pistettä ja MuKi roikkui mukana. Puoliaikaan edettiin ilman suurempia runeja ja pukukoppeihin marssittiin lopulta MuKin komennossa 28-31.

Vaikka MuKi johtikin peliä, oli joukkueen esitys lievästi hengetöntä. Valmennus korottikin pukukopissa hieman ääntään ja vaati joukkuetta useampaan otteeseen laittamaan hengen päälle. MuKin puolalaissentteri Jan ”Gortat” Gorski oli palaverin aikana hieman kuutamolla ja poika kysyikin: ”what does enki pälä mean?” Noh, pojat saivat kuulla sitten vielä englanniksi mitä ”henki päällä” tarkoittaa ja kun sitä useamman kerran pojille toitotettiin, meni viesti perille.

Puoliajan jälkeen kentällä näytti olevan vain yksi joukkue. MuKi oli saanut sen nyt jo kuuluisan hengen päälle ja pojat puolustivat kuin hurmoksessa. Kotijoukkue ei löytänyt mistään väyliä korintekoon ja Honka tekikin vain kaksi pistettä kolmannella jaksolla. Yleensä puolustuksen toimiessa myös scoraaminen on helpompaa. Tämän huomasivat länsi-helsinkiläisjunnut, jotka hyökkäsivät monipuolisesti ja laajalla rintamalla repien eron 21 pisteeseen ennen viimeisen jakson alkua.

Honka yritti vielä sysätä mukilaiset sivuun ottelun komentokeskuksesta 1-3-1 paikkapuolustuksella, mutta MuKi liikutti pallon taidokkaasti vapaalle pelaajalle, joka usein myös linkosi pelivälineen pussin pohjalle. MuKin korinteko jakautuikin useammalle jannulle, mikä lupaa hyvää loppukautta ajatellen.

MuKi siis varmisti voitollaan paikan semifinaaleissa, vaikka TuNMKY voi nousta vielä tasapisteisiin. Kisapojat voitti joukkueiden kummatkin kohtaamiset runkosarjassa ja näin ollen MuKi on sarjataulukossa ylempänä. Nuo voitot turkulaisista jälkikäteen ajateltuna olivat erittäin tärkeitä ja jopa uskomattomia. MuKi oli kumpaakin ottelua pahimmillaan häviöllä lähes 20 pistettä, mutta jotenkin pojat vaan nousivat otteluissa voittoon.

Munkkiniemen Kisapoikien pelit jatkuvat ensi sunnuntaina kun Tampesterin ylpeys Pyrintö saapuu Munkkaan. Kahden yritteliään joukkueen kohtaaminen alkaa klo 13:45 ja pelipaikkana tuttu Munkkiniemen yhteiskoulu.

 

Honka – MuKi ottelutilastot