B-pojilla kahden voiton viikko

13.3.2016

Daniel "Diego" Saranen pelasi kauden parhaan ottelunsa PuHua vastaan...
Daniel "Diego" Saranen pelasi kauden parhaan ottelunsa PuHua vastaan...
Kuten teki Roope "Nalle" Karhunen Pyrintöä vastaan.
Kuten teki Roope "Nalle" Karhunen Pyrintöä vastaan.

MuKin vanhemmat B-pojat (-00) pelasivat kuluneella viikolla kaksi SM-sarjaottelua. Keskiviikkona joukkue kaatoi PuHun ja sunnuntaina MuKijengin hyvän rähinän joutui kokemaan Tampereen Pyrintö. Voittojen ansiosta runkosarjan kärkipaikka ja kotietu pudotuspeleihin on enää sinettiä vaille.

Keskiviikkona pelattu, EYBL:n takia siirretty ottelu PuHua vastaan alkoi väsyneesti. Munkkalaiset olivat reissussa rähjääntyneitä ja pelitempon löytäminen alkuminuteilla näytti olevan työn ja tuskan takana. PuHu käytti vapaat heittopaikat tehokkaasti ja kun kotijoukkue ei saanut edes käsiä häiritsemään heittoja niin vierasjoukkue heilutti sukkaa iloiseen tahtiin.

Toinen kympi oli kotijoukkueelta hieman parempi, mutta valmennusryhmä huomasi ettei ainakaan ääntään korottamalla MuKin poikia saisi pelaamaan paremmin, niin väsyneeltä joukkue näytti.

Puoliajan palaverissa yritettiin saada pojat puristamaan viimeiset mehut koneesta irti ja vanhalta suunnistusmestarilta Daniel ”Diego” Saraseltahan ei mehut lopu. Poika pelasi kauden parastaan viemällä pallot vastustajan käsistä ja pussittamalla kauden ennätyspisteensä (14). Maradonan lisäksi myös Tom ”Tomppa” Niiranen lasketaan ottelun onnistujiin. Tarkka kaukoheittäjä käytti heittopaikkansa hienosti hyväkseen ja myös hänelle uusi kauden high score (6).

Piste-ero saatin lopulta kasvatettua 30 pinnaan ja vain kahdeksalla miehellä pelannut MuKi -00 saikin seuraavana päivänä pitää tarpeellista huilia. MuKille kotivoitto numeroin 85-55.

Sunnuntaina joukkue kohtasi Tampesterin korisylpeyden Pyrinnön. MuKi -00 oli saanut sairastuvalta pari miestä lisää kokoonpanoonsa ja huilipäivät näyttivät tehneen joukkueelle hyvää, sillä pojat aloittivat matsin varsin pirteästi. Miehet ja pallo liikkuivat vinhasti ja vaikka kotijoukkuekin on varustettu vikkeläkinttuisilla pelaajilla, niin MuKi pystyi silti rakentamaan hyviä tekopaikkoja.

Robin ”Robson” Åvist tuntui tekevän korin aina halutessaan ja pisteidenteon makuun pääsi lähes koko joukkue. Pyrintö kokeili pysäyttää helsinkiläiset myös paikkapuolustuksella, mutta MuKin hyökkääminen oli tällä kertaa niin tehokasta ettei Pyrre löytynyt keinoja sen pysäyttämiseksi.

MuKin minuutit jakaantuivat suht tasaisesti ja koko kymmenikkö pelasi pirteästi. Roope ”Mesikämmen” Karhunen pelasi kauden parhaan pelinsä ja pojan kova työ harjoituksissa rupeaa vihdoin näkymään. Myös MuKin laiturit Emil ”Uotsi” Uotila,Tuomas ”Tumelinos” Oksa ja Karri "Koira" Kortemaa voivat olla tyytyväisiä aamupuhteeseensa unohtamatta takamiestrioa: Fajardo-Rautasalo-Timonen.

MuKi nappasi pisteet kotiin lukemin 65-101, mutta kotijoukkue pelasi yritteliäästi loppuun asti. Kyseessä on enimmäkseen 01-pojista koostuva ryhmä, joten ensi vuonna Pyrintö on varmasti B-poikien SM-sarjan kärkiporukoita.

Vielä viikonlopun nuorten SM-peleistä sen verran, että niin Salossa MuKin A-poikien SM-ottelussa kuin Tampereella B-nuorten SM-peleissä oli aivan loistavat tuomarit. Jos junioreiden pelin taso nousee niin samoin näyttää tapahtuneen tuomareidenkin puolella.