MuKin valmennuskuviot selvillä

8.9.2016

Elias Räisänen valmentaa MuKin C-poikia alkavalla kaudella.
Elias Räisänen valmentaa MuKin C-poikia alkavalla kaudella.
Jukka-Pekka Eräkangas liittyy puolestaan B-poikien valmennusryhmään.
Jukka-Pekka Eräkangas liittyy puolestaan B-poikien valmennusryhmään.

Munkkiniemen Kisapoikien alkavan kauden valmentajat ovat selvillä. Seuraan on liittynyt uusia rutinoituja juniorivalmentajia ja vanhatkin koutsit jatkavat munkkalaisseurassa.

MuKin miesten jengi nousi tulevaksi kaudeksi 1B-divisioonaan. Joukkue on edennyt sarjaportaan ylöspäin jokaisen pelaamansa kauden jälkeen ja nyt reilu neljä vuotta sitten asetettu tavoite on saavutettu, eli seura sai joukkueen miesten valtakunnalliseen sarjaan. MuKijengin valmentajana jatkaa Tomi Kaminen (HKVT) apunaan Jussi Tahvanainen (II-taso) ja tavoitteeksi on asetettu nuorten pelaajien esiinmarssi aikuistasolla ja pelaajakehitys.

A-poikien valmennusryhmään kuuluvat Tomi Kaminen, Jussi Tahvanainen ja Masa Kaminen (HKVT). Seuran vanhimmat juniorit osallistuvat ikäluokan SM-karsintoihin kahdella joukkueella ja sen lisäksi MuKin A-junnut pelaavat eteläisen alueen 1. divarissa. Ensimmäisen vuoden A-pojat (2000-synt.) osallituvat myös EYBL:n Keski-Euroopan lohkoon, joten kaikille on tiedossa mukavasti haastavia pelejä.

Kaksi vuotta peräkkäin (2015 & 2016) B-poikien SM-kultaa voittanut MuKi lähtee myös tulevalla kaudella vahvalla joukkueella puolustamaan mestaruuttaan. Jo viime kaudella B-poikien SM-sarjassa pelannut 01-joukkue jatkaa kauden kuluessa myös EYBL:n ja alueen 1. divisioonissa. Joukkueen päävalmentaja toimii Tomi Kaminen, mutta apuvalmentajina nähdäänkin sitten uusia MuKi-koutseja, kun B-poikien valmennusstaffiin liittyvät Jukka-Pekka ”Jukkis” Eräkangas ja Elias Räisänen. Eräkangas siirtyy MuKiin EBT:n 02-poikien päävalmentajan pallilta ja Räisänen puolestaan PuHun vastaavalta tontilta. Vuosikausia espoolaisseuran 02-poikia menestyksekkäästi valmentanut Eräkangas johdatti joukkueensa viime keväänä C-poikien SM-hopealle ja valmennuksen ohessa Jukkis suoritti koripalloliiton korkeimman valmentajakoulutuksen (HKVT) vuonna 2014.

Elias Räisänen (II-taso) auttaa siis B-poikien valmennuksessa, mutta päävastuulleen hän ottaa MuKin C-pojat. Pelaajien keskuudessa arvostettu Räisänen on valmentanut PuHussa jo kymmenkunta vuotta ja kokemusta häneltä löytyy vantaalaisseuran 95-, 00- ja 02-poikien joukkueissa. Valmennusuran aikana Elias on koutsannut mm. Susijengin harjoitusrinkiin kuuluvaa Oskar Michelseniä sekä tällä hetkellä MuKissa pelaavia nuorten maajoukkuemiehiä Joonas Timosta ja Robin Åvistia. C-poikien apuvalmentajana jatkaa toista vuotta putkeen Essi Lyytikäinen, joka on koripallo-oppinsa ammentanut ToPoLassa. Myös entinen korisammattilainen ja Bundesliigapelaaja Tommi Nordberg antaa arvokkaita vinkkejä pojille apuvalmentajan roolissa. Joukkue osallistuu SM-karsintaan sekä useampaan alueen divisoonaan, jotta peliminuutteja saadaan kaikille tarjottua.

Minipojat lähtevät kauteen Pablo Perezin (II-taso) ja Natali Gustavsonin opein. Salamancasta kotoisin oleva Pablo ohjaa joukkuettaan etelä-eurooppalaisella intensiteetillä ja innokkuudella. Ukrainassa varttunut ja Suomeen 90-luvun lopulla muuttanut Natali on koulutukseltaan liikuntatieteiden sekä koripallovalmennuksen maisteri. Natali on myös väitellyt liikuntatieteiden tohtoriksi Kiovan yliopistosta, joten hän tuo joukkueeseen vahvaa näkemystä sekä äidillisiä tipsejä. Minipojat osallistuvat alueen 1.divareihin ja 06-pojat osallistuvat mahdollisesti myös BBBL:n, joka on enimmäkseen baltialaisseurojen minikoreihein pelaavien joukkueiden nuorisoliiga. Liiga on hyvin samantapainen kuin vanhemmille junioreille tarkoitettu EYBL. MuKin pääsy liigaan ratkennee ensi viikolla.

Tuore isä Masa Kaminen ottaa puolestaan ensimmäistä kertaa pikkujunnut (-07 ja nuoremmat) valmennettavakseen. Korisliigakokemusta niin pelaajana kuin valmentajana omaava Masa valmentaa MuKin nuorimpia junioreita tulevalla kaudella ja apunaan hänellä on Pantterikasvatti Vesa Teikari. Mikrojen tavoitteena on kasvattaa pelaajamäärää kyseisessä ikäluokassa ja oppia lajin hienouksia hyvillä fiiliksillä. Mikrot osallistuvat kauden aikan myös koripalloliiton eteläisen alueen järjestämiin sarjapeleihin.

Mikko Mäntylä käynnisti viime kaudella ansiokkaasti MuKin lapsi/vanhempi- sekä kuntokorisryhmät. Mikon perheeseen on syntynyt lisää jäkikasvua ja muuttuneen perhetilanteen vuoksi hän ei enää ehdi luotsaamaan kyseisiä ryhmiä. Kuntokoriksen valmentaja ratkennee lähipäivinä ja lapsi/vanhempi-koriksen ottavat hoitaakseen Tiina ja Tony Rautiainen.

MuKin päävalmentaja Tomi Kaminen on tyytyväinen seuran valmentajatilanteeseen: ”Meillä on seurassa tällä hetkellä hieno tilanne valmentajien suhteen. Löytyy kokemusta, näkemystä, kansainvälistä vivahdetta ja sitä tärkeintä, eli intohimoa. Valmentajamme ovat koulutettuja ja näyttöjä löytyy monelta eri tasolta. Mielenkiinnolla odotan mitä pelaajakasvatuksessa kauden aikana tapahtuu.”

Kauden vakiovuorot ovat alkaneet pyöriä ja ryhmiin voi tulla mukaan treenaamaan. MuKin nettisivulta löytyy joukkueiden yhteystiedot ja harjoitusajat. Tervetuloa messiin!