Korikouvot voittoon summerin soidessa

10.10.2016

Nuorten MJ-pelaajat Teemu Knihtinen ja Miika Heinonen vastakkain.
Nuorten MJ-pelaajat Teemu Knihtinen ja Miika Heinonen vastakkain.

MuKin miesten 1B-divarijengi oli lähellä kauden avausvoittoaan sunnuntain ottelussa Korikouvoja vastaan. Vierailijat olivat kuitenkin asiasta eri mieltä ja nappasivat sarjapisteet mukanaan viime sekunnin kaukoheitollaan.

Munkkalaisten kotiavaus Korikouvoja vastaan lähti käyntiin hieman vastaavanlaisesti kuin vierasottelu PuHun kotiluolassa Martsarissa. MuKin tilannevalmius ja -kovuus eivät olleet sarjan vaatimalla tasolla ja Kouvot heilutti avausjaksoilla tahtipuikkoa mielin määrin. Nuorilla mukilaisilla kesti 20 minuuttia ymmärtää, että jokainen tilanne tulisi pelata maksimaalisella suoritustasolla ja intensiteetillä. Korikouvot johti ottelua 18 pisteellä vajaa minuutti ennen puoliaikasummeria. Kotijoukkue sai kuitenkin värkättyä pari koria neljänneksen loppuun ja ero tauolle mentäessä oli hieman kohtuullisempi 14 pistettä.

Toiselle puolikkaalle kentälle asteli terhakkaampi MuKi. Joukkue paransi Korikouvojen settien puolustamista ja pystyi usein kääntämään hyvän puolustuksensa nopeaksi hyökkäykseksi. MuKijengi kavensikin piste-eroa vääjäämättömästi siirtyen ensi kertaa johtoon puolitoista minuutia ennen täyttä aikaa. Korikouvot ei kuitenkaan hyytynyt viime hetkillä, vaan Samuli Lehtonen linkosi voittokolkin pussukkaan pienen MuKin puolustusvirheen jälkeen ja vierailijat äityivät hurjaan tuuletukseen summerin soidessa. Sarjapisteet siis Kouvolaan lukemin 75-78. 

Kouvot heitti totutusti paljon kolmosia ja MuKilla oli hieman vaikeuksia saada kättä naamalle tahi ehtiä rotaatiossa löytämään heittäjät. Myös kotijoukkueen levypallopelaaminen jätti toivomisen varaa, sillä lähes samankokoinen vastustaja haki irtopalloja huomattavasti nälkäsemmin kuin munkkalaisjengi. Positiivista kotijoukkueen pelissä oli kuitenkin se, että reilusta tappiotilanteesta noustiin vielä taistelemaan voitosta. Kulunutta fraasia käyttäen – tästä on hyvä jatkaa.