Takaisin voittojen tielle

13.11.2016

Riku Halmesmäki täräytti Karkkilaa vastaan 30 pistettä loistavilla prosenteilla.
Riku Halmesmäki täräytti Karkkilaa vastaan 30 pistettä loistavilla prosenteilla.

MuKin A-pojilla on pitänyt kiirettä myös Helsingin päässä. Samalla, kun 00-jätkät ovat pitäneet lippua korkealla Prahassa, niin ensin perjantai-iltana pelattiin Tapiolassa alueen ykkösdirrematsi, ja lauantaina ohjelma jatkui klo 14:00 valtakunnallisen ykkösdivisioonan merkeissä Forssassa ja päivä huipentui klo 16:30 SM matsiin Karkkilassa. Koutsi kerkesi juuri ja juuri mestoille joka paikkaan ja pojat palkitsivat suorituksen kolmen voiton suoralla!

Aluematsissa Honkaa vastaan teeseinä olivat loukkaantumisten välttäminen ja täysillä pelaaminen. Mirtsa Lukangu väänsikin nilkkansa muutaman minuutin pelin jälkeen ja nosti tunnelman samalla kattoon. Loppupelin hoiti Aron Dahlberg naulaamalla pisteitä joka puolelta kenttää ja timakka puolustus, joka piti vihreiden menninkäisten heitot haastettuina. Lopputulokseksi muodostui 76-42.

Valtakunnallisessa ykkösdirrematsissa mukana oli 4 A-poikaa ja 4 B-poikaa. Lähtökohdat olivat siis hieman haastavat. Ottelu alkoikin hermostuneesti ja ainoastaan "Maximus" Salosen onnistumiset pitivät vierasjengiä pystyssä. Eka kymppi päättyi 18-12 kotijoukkueelle. Toisella neljänneksellä homma kuitenkin muuttui päälaelleen - 01-pojat pelasivat rohkeasti ja Allu Aglassingerin väkevän korinalusmöyrimisen tuloksena puoliajalle mentiin 7 pinnan johtoasemassa 31-38. Kolmannella neljänneksellä "Maku" Rajala nosti pari tärkeää kuppia ja Nikolas Gustavson oli pelipäällä molemmissa päissä kenttää. Ero pysyi samassa. Viimeisellä neljänneksellä Jan Novitsky naulasi pari isoa kolmosta FoKoPon yrittäessä kuroa eroa umpeen paikkapuolustuksella ja Teemu Suokas hoiteli lopun fiksuhkoilla valinnoilla ottelun viimeisillä minuuteilla. Hieno voitto lukemin 62-72 ja Max Salosen lisäksi jengin parhaat pelaajat olivat selkeästi B-ikäiset Jan, Nikolas, Allu ja Teemu.

SM-matsi Karkkilaa vastaan oli ohjelmassa viimeisenä. KaU pelaa kapealla materiaalilla, jengi on Hannes Koskista lukuunottamatta pieniä vipeltäjiä täynnä ja laittaa kolsteria ilmaan sen minkä ehtii. Se tiedettiin jo ennen aloitusheittoa. Valmennus myös tiedosti oman kahdeksan pelaajan kapean rotaation ja pahat match-up ongelmat, mitkä tulevat omien isojen pelaajien kentälle laittamisen jälkeen. Myös Mirtsa Lukangun 6/10 kouluarvosanoin tikissä oleva nilkka huolestutti kovasti. Uhkakuvat toteutuivat hienosti, niin kuin elämässä joskus tapaa käymään ja MuKijengi oli täysin nesteessä puolustuspäässä lähes koko matsin ajan. Onneksi Mirtsan nilkka kesti pelaamisen hyvin ja mies taisteli kentällä kuin soturi.

Karkkila naulasi matsissa 81 pinnaa ja jokainen kentällä käynyt jätkä onnistui hyökkäyspään suorituksissa kovalla prosentilla. Onneksi MuKin Halmesmäki ja Heinonen olivat pelipäällä ja pystyivät kuittailemaan koreja vielä kovemmilla prosenteilla. Riku teki uuden piste-ennätyksensä 30 pinnalla ja hurjalla heittoprosentilla 14/17. Myös Enzo Kaminen otti vastuuta pienen ensimmäisellä pikkutauolla käydyn filosofisen mietiskelyn jälkeen ja teki 15 isoa pistettä tärkeisiin paikkoihin. Jarno ”Jabbari” Oksanen puristeli mehuja pois Hannes Koskisesta ja teki siinä mahtavan työn. Koskinen jäi selkeästi keskiarvoistaan sekä pisteissä että levypalloissa.

Lopputulos 81-91. Sunnuntaina on ohjelmassa vielä miesten ykkösdirrematsi Raholaa vastaan ja sen jälkeen pystyy taas pari päivää hengähtämään.